Betört a víz Magyarország egyik legszigorúbb börtönébe, ahol a gyilkosokat kutyákkal őrzik

A váci börtön már csak centiméterekre van a Duna vizétől.

Szivárog a víz Vác börtönének falán, ugyanis a Duna már nyaldossa az épület kerítését, illetve a börtön köré kiépített ideiglenes árvízi védőrendszert. A Váci Börtön és Egyház a Dunával határos, így az árvízvédelmi rendszer kialakítása már több mint egy hete elkezdődött. A Duna péntekre érte el a börtön külső falát.

A váci büntetés-végrehajtási intézményben az elítéltek jellemzően a legsúlyosabb, életellenes bűncselekmények (vagyis gyilkosság – a szerk.) miatt ülnek. Erről Makula György büntetés-végrehajtási ezredes és kommunikációs főosztályvezető számolt be az Index stábjának. Az intézmény fegyházi részében ülők olyan súlyos bűncselekményekben vettek részt, hogy nem kirendelhetők a dunai védekezéshez.

A magyar büntetés-végrehajtási intézmények közül kizárólag a váci van veszélyben az árvíz miatt. A Duna vize már elkezdett átszivárogni az ideiglenesen kiépített mobilgáton. A Vácon felállított 40 ezer homokzsákból 18 ezer a büntetés-végrehajtási intézményt védi.

Ugyan a víz akár be is törhet a börtön területére, az a rabok biztonságát nem veszélyezteti. A zárkák ugyanis a parttól beljebb helyezkednek el, és a gondosan kialakított védelmi rendszer miatt nincs veszélyben a börtön épülete sem.

Az Index fotóriportot is közölt a váci börtön körüli árvízi védekezésről, amelyet >>ITT<< tudsz megnézni.

Valódi Hírek