Ez súlyos: Donald Trump botrányos kijelentéseitől visszhangzik egész Amerika

Trump azt hiszi, Izrael megszűnhet létezni, ha a zsidók nem rá szavaznak.

Donald Trump úgy gondolja, a zsidók tehetnek majd róla, ha elveszti a választásokat

Washingtonból jelenti a Reuters, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtökön azt mondta, hogy részben a zsidó–amerikai szavazók tehetők felelőssé azért, ha elveszíti a november 5-i elnökválasztást Kamala Harris alelnökkel, a demokrata jelölttel szemben.

Az Izraeli–Amerikai Tanács washingtoni nemzeti csúcstalálkozója kapcsán az elnökjelölt nehezményezte, hogy le van maradva Harris mögött az amerikai zsidó választók körében.

Izrael valószínűleg két éven belül megszűnne létezni, ha Harris nyerné a választást, és részben a zsidók lennének okolhatók ezért, mert hajlamosak a demokratákra szavazni: ez volt Trump érve saját maga mellett a zsidó közösség részére.

Meredek kijelentéseket tett az USA volt elnöke

„Ha nem nyerem meg ezt a választást – és a zsidó népnek tényleg sok köze lenne hozzá, ha ez megtörténne, mert ha 40%,

úgy értem, 60%-a (zsidó) választóknak az ellenségre szavaz, szerintem Izrael két éven belül megszűnik”

– magyarázta az Egyesült Államok korábbi elnöke a tömegnek. Trump ugyanakkor arra már nem tért ki, hogy ez mégis hogyan
történne meg, de ezek szerint az izraeli állam puszta létét attól teszi függővé, hogy éppen ki az elnök az Egyesült Államokban.

Trump az adataival egyébként egy közvélemény-kutatásra hivatkozott, amely szerint Harris 60 százalékos aránnyal vezet az amerikai zsidók körében. Azt is nehezményezte, hogy az amerikai zsidók szavazatainak kevesebb mint 30%-át szerezte meg a 2016-os választáson, amelyet végül megnyert, és a 2020-as választáson is, amelyet viszont elveszített Joe Biden demokrata elnökkel szemben.

Erős kritikákkal illették Donald Trumpot antiszemita kijelentései miatt

Érdekes módon Trump még egy olyan csúcstalálkozón is kritizálta az amerikai zsidók választási viselkedését, amelynek célja az antiszemitizmus elleni harc volt. Még mielőtt Trump ezt az erősen megosztó véleményt rászabadította volna az egyébként is növekvő
antiszemitizmussal küzdő világra, Morgan Finkelstein, a Harris kampány egyik szóvivője már kritizálta az elnökjelöltet azért, mert

antiszemita csoportokkal ápol baráti kapcsolatokat.

Valódi Hírek