Gyurcsány: Ma olimpiát rendezni kalandorpolitika (+videó)

Gyurcsány Ferenc világos véleményt fogalmazott meg az olimpiarendezés kapcsán.

Gyurcsány: Az olimpia megrendezésének indokai nem csak feketék vagy fehérek

Az olimpia megrendezésének kockázatairól beszélt Gyurcsány Ferenc kedd reggel közzétett élő videójában. A Demokratikus Koalíció elnöke Szigetszentmiklósra, az árvíz elleni védekezésre tartott. Előtte röviden értékelte az olimpia megrendezéséről újra fellángolt politikai vitát.

A DK politikusa arról beszélt: az olimpia megrendezése valóban komoly nemzetközi figyelmet biztosít Magyarország számára – mindez azonban csupán három hétig biztosított. A nemzeti büszkeség ilyenkor fellángol, és egyébként is szüksége van az országnak olyan eseményekre, amelyekre pozitív élményként tekint a lakosság.

Olimpia nélkül is szükség van a fejlesztésekre

Gyurcsány megjegyezte: az olimpiával járó beruházásokra is szükség van. A lakosság által várt utaknak, tömegközlekedési fejlesztéseknek, sportlétesítményeknek meg kell épülniük – csak éppen nem az olimpia árán, három hét figyelemért cserébe. A volt miniszterelnök megjegyezte: a fontos fejlesztéseknek egyébként is meg kell valósulniuk, hogy azok a lakosság javát szolgálják.

Végül arról is szólt, hogy a jelenlegi körülmények között az olimpiarendezés nem más, mint kalandorpolitika. Sok más, sokkal fontosabb feladat vár az országra, és

csak a rendezés költsége több ezer milliárd forintba kóstál.

Jelenleg az egészségügyben és az oktatásban néhány milliárd forintos tételekre nem jut forrás, míg az otthonápolással foglalkozók sem kapják meg a nekik jogosan járó jussukat – hívta fel a figyelmet a pártelnök.

Gyurcsány: A közeljövőben olimpiát rendezni kalandorság

A DK amellett érvel, hogy a közeljövőben nem szabad olimpiát rendezni. Óva inteném most a fővárosban befolyással rendelkező választott politikusokat, hogy bármilyen alkut kössenek a kormánnyal a mi bőrünkre! – hangsúlyozta.

Úgy látom, hogy józanabb a választók többsége, mint egyik-másik fővárosi vezető. Nem szabad ilyen kalandba bocsátkozni!

A kalandorpolitika nem nemzeti politika.

Ma olimpiát rendezni kalandorpolitika!

– közölte Gyurcsány a pártja álláspontját.

Megjegyezte: az az elsődleges feladat, hogy az oktatást és az egészségügyet rendbe tegye a mindenkori kormány. Amennyiben ez megtörténik, el lehet gondolkodni rajta, készen áll-e az ország arra, hogy olimpiát rendezzen – zárta videóját Gyurcsány.

Gyurcsány Ferenc videóját alább tudod visszanézni:

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek