Elképesztően kommentálta a Trump elleni újabb merényletkísérletet Elon Musk

Elgurult a techguru gyógyszere.

Miután Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen két hónapon belül másodjára próbálták meg merényletet elkövetni, politikusok és hírességek is megszólaltak az ügyben.

Kapcsolódó: Különös felvétel terjed az interneten a Donald Trump elleni merénylet elkövetőjéről

Trumpot golfozás közben próbálták lelőni

Az elnökjelöltet tegnap golfozás közben akarták lelőni a saját golfpályáján, de a titkosszolgálat embere kiszúrta a feltételezett elkövetőt, akit nem sokkal később egy szemtanú vallomása alapján el is fogtak. A gyanúsított Ryan Wesley Routh már előzetes letartóztatásban van.

Trump egy e-mailben csupán azt fűzte hozzá a történtekhez, amit egyébként is mindenki tud, miszerint őt „nem állíthatja meg semmi”.

„Soha nem adom fel! örökre szeretni foglak titeket, amiért támogattok”

– írta.

Elon Musk furcsa kommentárt fűzött a merényletkísérlethez

Trump legnagyobb támogatója Elon Musk, akit a saját gyermeke a napokban „rémséges incelnek” (incelnek azokat a személyeket nevezik a szlengben, akik vágyuk ellenére sem találnak maguknak partnert, nevezik önkéntelen cölibátusnak is) nevezett, szokás szerint kavarja a kis levesét az X-en:

„És Bident/Kamala-t senki még csak meg sem próbálja kivégezni”.

Mindezt gondolkodóba esett smileyval zárta a Tesla és SpaceX főnöke, ezzel újabb és újabb összeesküvés elméleteket szítva.


A merénylet érdekes mellékszála, hogy a feltételezett tettest egyelőre kibogozhatatlan szálak kötik Ukrajnához: az emberölési kísérletet követően ugyanis a háborús övezetbe vezetett volna az útja, amelyhez társakat is toborzott.

Ennek a rejtélyes történetnek a kezelése persze azonnal lázba hozta a nemzetközi sajtót, és az elkövetőt politikai hovatartozástól függően vagy gyilkosnak és egyben elmebajosnak tartják, aki Ukrajnának segítene, vagy pedig szegény kiábrándult Trump-szavazónak, aki már nem bírta elviselni a gondolatot sem, hogy esetleg újra besétálhat a fehér házba a volt elnök.

Joe Biden és Kamala Harris is megszólalt

A hírre reagálva az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden dícsérte a titkosszolgálatok munkáját. Az ő irányításukért elnökként közvetetten maga felelős és közölte: megkönnyebbülten halotta, hogy Trump biztonságban van; illetve, hogy

politikai erőszaknak nincs helye az országban.

A Trumpot kihívó másik elnökjelölt, Kamala Harris a személyes érzelmeket látványosan nélkülöző hivatalos nyilatkozata a következőképpen hangzott :

„Tájékoztattak róla, hogy fegyver sült el a volt elnök és ingatlana közelében, és örülök neki, hogy biztonságban van. Az erőszaknak nincs helye Amerikában.”

Valódi Hírek