Igazi hős: 10 éves kislány mentette meg nagypapája életét

Azonnal cselekedett, így sikerült az életmentés: igazi hőssé vált a kislány.

A tízéves kis Ramira nem ijedt meg, hanem hihetetlen lelki erővel cselekedett, amikor észrevette, hogy 67 éves nagypapája nincs jól. Fiatal kora ellenére felnőtteket megszégyenítő módon

azonnal felismerte a baljós jeleket és rögtön segítséget hívott,

hogy megmentse szeretett papáját. Az eset Ricsén történt, csodával határos módon sikerült megelőzni a tragédiát

írta a Blikk.

A nagypapa gondoskodott a 10 éves kislány felügyeletéről, végül a gyermek intézkedett a nagyszülővel kapcsolatban: így sikerült az életmentés

Vécsi Orsolya, a kislány édesanyja a lapnak elmondta:

„Rami azzal hívott fel, hogy a papa félrebeszél és a szája le van biggyedve. Átadta a telefont neki, de akkor még nem vettem észre rajta semmit. Az apósom is nyugtatott, hogy nem történt semmi”

Majd letették a telefont. De pár perc múlva a kislány újra tárcsázta őt, hogy valami nincsen rendben a nagypapával. Ekkor az édesanya gyorsan hazasietett.

Akkor úgy látta, hogy nincs probléma, indulni is akart a kocsijához. De Ramira megint győzködni kezdte édesanyját és azt mondta, hogy

videóra veszi a nagypapáját, ha nem hisznek neki.

„Ekkor újra visszamentem az apósomhoz, aki ekkor már koordinálatlanul tántorgott, a szája pedig valóban le volt biggyedve, valamint beszélni sem tudott. Gyorsan a szobába segítettük, majd hívtuk a mentőket”

mondta el a lapnak az édesanya.

A mentők is megerősítették az agyi keringészavart

„Mint kiderült, Rami jogosan féltette a papáját, akit a helyszínre érkező bajtársaink gyors helyszíni ellátást követően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, ahol átmeneti agyi keringészavarral kezdték meg kezelését”

– nyilatkozta a lapnak az Országos Mentőszolgálat.

A korábban ácsként dolgozó férfi végül egy hetet töltött a kórházban.

„Bár Ramira csak tízéves, sokkal érettebb a gondolkodása a kortársainál. A határozottsága kellett ahhoz, hogy a sztróktól megmentse a papáját. Ha ő nincs, lehet, hogy a papa már nem lenne életben”

– fűzte hozzá az édesanya.

Nagyon büszke lányára, elmondta, hogy többször is beszélgettek már arról, hogy a különböző betegségeknek milyen tüneteik vannak, és hogyan tudnak segítséget hívni, ha szükséges.

„A nagypapával most még szorosabb lett a kapcsolatunk. Az iskolában is nagyon sokan gratuláltak, örülök, hogy meg tudtam menteni a papa életét”

– mondta a lapnak büszkén a kislány.

Fontos tudni a stroke-ról

Felléphet egy rövid ideig tartó, átmeneti agyi vérellátási zavar, amelynek a tünetei hasonlóak a stroke-hoz, de általában gyorsan el is múlnak. Ez figyelmeztető jel lehet egy későbbi, súlyosabb stroke-ra.

Tünetek lehetnek: hirtelen fellépő gyengeség, zsibbadás, zavartság, elkent beszéd, látászavar, szédülés, a végtagok és az arc oldalai közti látható aszimmetria, vagy az egyik oldalon tapasztalt gyengeség, akár bénulás

– figyelmeztet a lap.

Valódi Hírek