Ez megkergült? Orbán szócsöve az öklét rázva üzent az USA egyik legismertebb politikusának, majdnem felrobbant a dühtől

Orbán Balázs kiakadt Hillary Clinton kritikáján.

„Demokrácia-gyilkos diktátornak” nevezte Hillary Clinton Orbán Viktort, miután Donald Trump vele példálózott az amerikai elnökjelölti vitában. Clinton posztjára a „miniszterelnök ökle”, Orbán Balázs reagált.

Érdekesre sikerült a posztja, akár azt is hihetnénk, hogy Magyarországról beszélt Orbán Balázs.

Clinton is leírta véleményét a Harris-Trump vita után

Donald Trump a szerencsétlenül sikerült vitában egy ponton Orbán Viktorral példálózva próbálta igazolni, miért pont ő lenne a legalkalmasabb jelölt az amerikai elnökválasztáson. Trump azt mondta, hogy Orbán Viktor is úgy jellemezte őt, mint a

„a világ legfélelmetesebb emberét„.

Ez már Hillary Clintonnál is kiütötte a biztosítékot, és arra sarkallta, hogy reagáljon. Így a Demokrata Párt korábbi elnökjelöltje az X-en megjelent posztjában írta le, hogyan is látja Orbán Viktort.

Látszik, hogy nincs róla túl jó véleménnyel.

„Nem ismeri Orbán Viktort, a demokrácia-gyilkos magyar diktátort, akinek elismerését Trump tegnap este a vitapódiumon hangoztatta? Itt van egy jó magyarázó cikk”

– írta Hillary Clinton az X-en bejegyzésében.

A linkelt cikk a Vox 2018-as „Hogyan halt meg a demokrácia Magyarországon” című írása, amelyben arról írnak, hogy egy újfajta tekintélyelvűség kezd gyökeret verni Európában, ráadásul Amerikára nézve is vannak figyelmeztető jelek:

„Orbán Viktor miniszterelnök nyolcéves hatalma alatt a magyar demokrácia alapjait rombolta le. Helyére egy olyan tekintélyelvű rezsim lépett, amely a törvények cinikus értelmezését használja fegyverként”

írta a cikkben Zack Beauchamp újságíró.

Orbán Balázs szolgai módon már ugrott is „visszavágni” Hillary Clinton volt elnökjelöltnek

Clinton kijelentéseire válaszolt is Orbán Balázs. Orbán Viktor „ökle”, hivatalosan politikai igazgatója lényegében megvádolta Hillary Clintont. Szerinte a volt elnökjelölt más szemében meglátja a szálkát, miközben saját szemében a gerendát sem látja.

„Megoszthatom Önnel, hogy szerintem mi egy demokrácia halála: ha be akarják börtönözni az ellenzék vezetőjét, ha nem képesek átlátható módon megszervezni a választást, és ha

az elégedetlen választópolgárokat migráns szavazókkal (sic!) akarják helyettesíteni.

Ön szerint vajon melyik országra igaz ez? Megjegyzéséről minden józan gondolkodású embernek ez jut eszébe: »más szemében a szálkát, saját szemében a gerendát sem látja«”

– fogalmazott a politikus.

Valódi Hírek