Hatalmas botrány robbant ki: Melegorgiákra járt a fideszes sztárpap?

Bese Gergő egyelőre nem reagált az értesülésekre.

A Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

Az Apostoli Nunciatúra elismerte, hogy értesültek a fideszes sztárpapot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben.

Bese Gergő atya és Semjén Zsolt

Komoly kormányzati kapcsolatai voltak

Bese Gergő az utóbbi években rendkívüli aktív volt, már ami a politikai kereszténységet illeti. Ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, valamint családi egyesületei bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

A Válasz Online azt állítja, összesen 4 Fidesz–KDNP-s politikustól hallottak a szóban forgó akták létezéséről. A portál kérdésekkel fordult Bese Gergőhöz. Arról kérdezték:

  • „készülhettek-e olyan felvételek, amelyen Ön – már papi szolgálata idején – másik férfival, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesít?
  • Ha ezek a felvételek valósak és széles körben »terjednek« kormányzati és egyházi körökben, adódik a kérdés: nem érzi-e, hogy személye tehertétellé vált mind az egyháza, mind a kormányzat számára?
  • Ha Önről nem készülhettek olyan felvételek, amelyeken másik férfival, férfiakkal létesít szexuális kapcsolatot, kinek állhatott érdekében ilyen videókat, üzenetváltásokról szóló képernyőmentéseket »gyártani«, majd eljuttatni a legmagasabb kormányzati körökig?”

Bese péntek reggelig nem reagált az értesülésekre.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a cikk megjelenése után röviddel azt közölte:

„Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.

Valódi Hírek