Videóval: A DK kemény akciót szervezett az Orbán–Tiborcz család méregdrága irodaházainál

A DK kiragasztotta a kormány 600 milliárdért vásárolt irodáira, hogy hány lakást építhettek volna a magyar családoknak ennyi pénzért.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese a DK aktivistáival látogatott el azokhoz a budapesti irodahelyiségekhez, amelyeket 600 milliárd forintért vesz meg az Orbán-kormány Tiborcz István, Garancsi István, vagy éppen Hernádi Zsolt vállalkozásaitól.

A Demokratikus Koalíció aktivistái az épületekre felragasztott transzparenseken azt tüntették fel, hogy az érintett ingatlanokban hány lakás épülhetett volna a magyar családoknak. A zuglói városközpontnál, a Bosnyák tér melletti helyszínen például

több mint 6 ezer lakás árát költik el irodavásárlásra.

A Dürer park beruházásnál, a Városliget mellett közvetlenül Garancsi István és Tiborcz István cégeihez kötődő vállalkozások építenek hatalmas épületeket, amivel rengeteget ártanak a Városligetet használóknak is. Itt a kormány több mint 40 százalék túlárazással vásárol irodahelységeket,

100 milliárd forint értékben, amiből több mint 2500 lakást lehetne megépíteni

– részletezték.

Kapcsolódó: Irodaház-mutyi: Átlátszó magyarázkodásba kezdtek Nagy Mártonék, ezért tömték ki rengeteg pénzzel Tiborcz Istvánt (+videó)

A Budapart előtti harmadik helyszínen 250 milliárd forintot fognak elkölteni kormányzati irodákra, amiből több mint 6 ezer magyar család, magyar fiatal kaphatna lakást, vagy éppen kaphatnának az önkormányzatok segítséget ahhoz, hogy szociális lakásokat adjanak. A 600 milliárd forintból összesen 15 ezer magyar családnak lehetne lakásokat biztosítani – ismertették.

Arató Gergely az akció során hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció szerint

nem a kormánynak kell jó körülmények között léteznie, hanem az embereknek,

ezért ezt a 600 milliárdot nem kormányzati irodákra kellene költeni, hanem lakásépítésre.

A DK politikusa hozzátette, nemcsak a kormány vásárol a Budaparton sok százmillió forintért irodákat, hanem a MÁV is.

„Ha a vonatokon nem is lesz légkondicionálás jövőre sem, de

a vezérigazgatóságon már biztosan jó lesz a klíma”

– fogalmazott Arató Gergely. Mint mondta, ez elfogadhatatlan, az államnak nem magára kell költenie, hanem az emberek támogatására, arra, hogy lakáshoz jussanak a családok, a fiatalok, a szociálisan rászoruló emberek.

Videó a DK Tiborcz-féle irodaház-beruházás elleni akciójáról

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Kapcsolódó:

DK: Gyurcsány Ferenc feljelentést tett az Orbán-kormány irodaház-vásárlása miatt

Mi folyik itt? Orbán polipja kinyújtotta a csápjait, és rögtön magához szorított egy gigaberuházást

Valódi Hírek