Gréczy Zsolt: A DK közösségét árulással, gyurcsányozással, röhögőfejes kommentekkel nem lehet megtörni

A DK nem megtörhető. Volt, van és lesz is nehéz időszak – közölte Gréczy.

Orbánt csak a demokraták együttműködésével lehet legyőzni

A Demokratikus Koalíció sosem mondott mást:

demokraták koalíciójával lehet Orbán Viktort legyőzni

– hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Gréczy Zsolt.

A DK országgyűlési képviselője azt írta: sem a Fidesz, sem a DK-n kívüli ellenzéki világ nem érti, hogy intrikával, árulással, gyurcsányozással, röhögőfejes kommentekkel a közösségüket nem lehet megtörni.

Gréczy Zsolt bejegyzését alább közöljük:

„A DK IGAZSÁGA

Sokan törnek a DK életére. Tulajdonképpen erről a szabadságharcról szól a párt élete. Hogy egyszerre tör rá a Fidesz – parancs volt Gyurcsány karaktergyilkolászása (Semjén Zsolt közlése) – és minden párt, amely az elmúlt másfél évtizedben alakult, szintén

azzal a céllal jött létre, hogy Gyurcsány Ferenc tűnjön el a politikából.

Ezt hirdette Schiffer LMP-je, Vona Jobbikja, Fekete-Győr Momentuma, Bajnai Együttje, Karácsony Párbeszéde, meg azok is, akik a futottak még kategóriába sem kerültek, Márki-Zay MMM-je. Nem is beszélve a kispályás focicsapatnyi létszámú, ugyancsak a DK-t rugdaló MSZP-elnökről.

Végül mind Gyurcsány Ferenc DK-jával indult közösen.

Ha nem ezt tették volna országgyűlési, vagy önkormányzati választáson, már nem is léteznének. (Hogy léteznek-e, az egy másik elemzés tárgya lehetne, talán lesz is.)

Sem a Fidesz, sem a DK-n kívüli ellenzéki világ nem érti, hogy intrikával, árulással, gyurcsányozással, röhögőfejes kommentekkel ezt a közösséget nem lehet megtörni.

A DK sosem mondott mást: demokraták koalíciójával lehet Orbánt legyőzni.

Demokraták koalíciója pedig nem létezik a Demokratikus Koalíció nélkül. És nem a DK tehet arról, hogy harmadszor eszi meg azt a maszlagot az ellenzéki világ, hogy Orbánt csak Fideszből érkezővel lehet elzavarni.

Elsőként Vona és Simicska lett a »remény«, előbbi Orbán polgári köréből, utóbbi Orbán iskolai osztálytársából lett a pártpénzek bűnös zsonglőre, majd APEH-elnök, végül O1G-ző csalódott.

A vége: kétharmad.

Majd jött MZP, aki akkora Orbán-rajongó volt, hogy 2002. áprilisában is kokárdát hordott, mert ezt kérte a miniszterelnök. Állítólag ő is kiábrándult. Orbán még azt is megtette neki, hogy az előválasztás második fordulójában tömegesen szavaztatta rá a fideszeseket, mert tudta: az igazi ellenfél Dobrev Klára lenne. Ezt pedig nem hagyhatta.

A vége: kétharmad.

Most meg itt van a NER-kedvenc, aki állítólag szintén kiábrándult, és sokan megint nem értik, miért figyelmeztet a DK:

ez nem tiszta, ebben sok a Fidesz, ez sem erkölcsileg, sem politikailag nem vállalható.

A DK igazsága a megtett út. Hogy minden brutális támadás (kreált büntetőügyek, pénzmegvonás, megaláztatás, árulások stb.) ellenére egyedül talpon tudott maradni.

Mindazok számára, akik baloldalinak vallják magukat, akik liberálisként nem árulják el saját korábbi nézeteiket egy emberért, aki semmit nem tisztel mindabból, ami nekik fontos, a DK maradt az egyetlen remény.

Ez nem kötözködés, az új világ meg nem értése, hanem bölcsesség és élni akarás.

Csak ne az legyen, hogy amikor ez a történet is elbukik, azért is Gyurcsány legyen a hibás. Ha Magyar Péter esetében árad a felmentés, hogy megváltozott/nem számít a múltja, akkor mire fel a gyurcsányozás, ha nem számít a múlt?

Hogy a DK elnöke »le van karaktergyilkolva«? Ugyan… Pár napja találkoztam vele. Él, jól van, és tele van tettvággyal.

Miért nem tudják elfogadni, hogy mi abba hiszünk (magunkban), akik mindig Orbán ellenfelei voltak? És nem Orbán szolgálata után fedezik fel magukban a demokratát… ha ugyan felfedezik…

MP-t még csak kóstolgatják, Gyurcsány támadására már elköltöttek párszáz milliárdot. Majd ránézünk egy pár hónap múlva…

A DK nem megtörhető. Volt, van és lesz is nehéz időszak.

Folyamatosan ostromlott várként mi más is lehetne. De a DK nélkül sosem lesz rendszer- és kormányváltás. A DK szavazói nélkül nem megy. Aki azt hiszi, hogy minden DK-s átszavaz majd a NER-lovagra, mert nem lesz más választás, az téved.

Emberek százezrei nem eltéríthetőek, becsaphatóak.

Ha június 9-ig nem lettek azok, akkor már nem is lesznek…

A közösség ereje, a hit abban, amit képviselünk, ennél sokkal erősebb. Újbudát teleplakátolta a Fidesz az utolsó héten Dr. László Imre arcával, hogy »Gyurcsány embere»«.

És több szavazattal nyert, mint 5 éve.

A Demokratikus Koalíció ma az ország harmadik legnagyobb pártja, 20 százalékkal több önkormányzati képviselője lesz a következő 5 évben, mint az előző 5 évben volt. Azt a rohamot, ami ellenünk jött az utóbbi fél évben, csoda, hogy túléltük, pedig Tóni sem menekült el helikopteren.

Pedig ez lett volna az ára. Maradt helyette a hőmérőzés a kórházban.

Tessék már egy kicsit több szellemi energiát fektetni abba, hogy mi a DK és miért van? A kretén, színvonaltalan, unalmas gyurcsányozás ide kevés lesz…

Itt az új politikai ősz, megyünk tovább.

(Holnap arról posztolok, hogy azzal, amit tesz, miért nem tud Magyar Péter választást nyerni.)”

(Gréczy Zsolt/Facebook)

Valódi Hírek