Megszólalt az esperes, aki „kiherélni, megnyúzni, felnégyelni” akart volna embereket a párizsi olimpia megnyitója miatt (+fotó)

Megszólalt az esperes, aki egyebek közt felnégyelésről is álmodozott.

Az esperes szerint „manipulálták” a bejegyzését

„Manipulálhatták” a Facebook-bejegyzését és egyébként is „csak” az „LMBTQ-propagandára” tett utalást a felháborodást kiváltó posztjában – magyarázta a Demokrata nevű lapnak Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület volt kalotaszegi esperese.

„Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k,

a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni”

– fogalmazott bejegyzésében az esperes.

Képernyőfotó Vincze Minya István esperes Facebook-oldaláról / Forrás: Transtelex

A pokol tüzébe is akarta vetni az „elfajult nemzetséget” az esperes

Az egyházmegye lelkészi elnöke „ízléses” posztját a párizsi olimpia megnyitójának jelenetéből kivágott grafikával illusztrálta.

Az esperes már korábban is hangot adott indulatainak, amikor egy – helyesírási hibáktól hemzsegő – felháborodott bejegyzést tett közzé, amelyben úgy fogalmazott:

„A pohár betelt. Öltözzétek fel az Isten fegyverzetét és írtsátok,

vágjátok és küldjétek a pokol tüzébe az ördögnek ezt az elfajult nemzetségét.”

Lemondásra szólították fel

Az üggyel kapcsolatban Kató Béla püspök lemondásra szólította fel Vincze Minyát. Az esperes állítása szerint őt „csak megkérték” erre, azonban a „kérés”-nek mégis eleget tett.

Vincze Minya azt mondta, az olimpiai megnyitó során készült képekből álló grafikához azt a rövid kommentárt fűzte bejegyzésében, hogy „Valamennyit élve kiherélni ha még megvannak a tö…k, a lyukaikba égő parazsat tenni, majd élve megnyúzni és végül felnégyelni”. Megjegyezte, „igazából” nem egy kisebbség tagjaira gondolt, hanem az „LMBTQ-propagandára”, amely szerinte

„egyenesen ellentmond a keresztény tanítással, kicsúfolván és meggyalázván Isten teremtő munkáját”.

Az esperes még azt is mondta: „lehet, hogy manipulálták” a bejegyzését, sőt (!), több korábbi bejegyzését is, ugyanakkor erre vonatkozóan semmilyen bizonyítékot nem mutatott, csupán azt közölte, hogy július 26-án egy késés miatt sok időt töltött Ferihegyen, és

miután használta a helyi wifit, észrevette, hogy a telefonja furán viselkedik (?).

Azonban számos korábbi bejegyzése is le volt tiltva, többnyire hamis információk terjesztése miatt. Jelenleg az esperes összes bejegyzése elérhetetlen.

(telex.hu nyomán)

(Kiemelt képünkön Vincze Minya István volt esperes látható / Forrás: Facebook)