Rendkívüli: Súlyos csapásokat mértek Oroszország területére, Moszkvát is támadás érte (+videó)

Moszkva polgármestere közölte, két ukrán drón is elérte az orosz fővárost.

Oroszország 16 régióját érte dróntámadás

Az orosz védelmi minisztérium, valamint a regionális hatóságok jelentései szerint szombat éjjel

Oroszország 16 régióját érte dróntámadás.

írta Meduza.

A független orosz hírportál az orosz védelmi minisztérium közleményére hivatkozva arról számolt be, hogy 158 drónt fogtak el többek között Kurszk, Tambov, Szmolenszk, Orjol és Ivanovo megye felett (!).

Moszkát is elérte két ukrán drón

Mihail Javrajev, a Jaroszlavli terület kormányzója közölte: egy drónt lelőttek a megyeszékhely, Jaroszlavl felett is. Ugyanakkor ezt a várost a védelmi minisztérium összesítésében nem tüntették fel.

Szergej Szobjanin, Moszkva polgármestere bejelentette:

két ukrán drón elérte az orosz fővárost is,

mindkettőt a kapotnyai olajfinomító területén semlegesítették. Hozzátette: az egyik drónról lehulló törmelék miatt lángok csaptak fel, de a városvezető közlése szerint a tűz nem terjedt tovább, csak egy műszaki épület borult lángba.

Felfüggesztették a légiközlekedést Oroszországban

Az ukrán dróntámadások miatt a moszkvai Vnukovo, Domogyedovo és Zsukovszkij repülőtéren

felfüggesztették a légiközlekedést.

Az orosz szövetségi légiközlekedési ügynökség, a Roszaviacija tájékoztatása szerint 74 járat indulása késett, 43 repülőgépet más repterekre irányítottak át. A közlések szerint áldozatokról nem érkezett jelentés, egyelőre úgy tűnik, az ukrán dróntámadásoknak nincsenek halálos áldozatai.

Oleg Szinyegubov, a helyi katonai közigazgatás vezetője közölte, hogy Oroszország szombat este siklóbombákkal lőtte Harkiv városát. Tájékoztatása szerint a külvárost érték orosz csapások, ahol polgári épületeket is célba vettek. Áldozatokról nem írtak a jelentésekben.

(meduza.io / népszava.hu nyomán)

Valódi Hírek