Mit tett a lottócég? Még Tiborcz István is megnyalná a tíz ujját

Nagyon szerencsés a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványa.

Ismét egy komoly összeget, ezúttal 630 millió forintot kapott az a turisztikai alapítvány, amely már eddig is a Szerencsejáték Zrt. csúcstámogatottja volt – szúrta ki a nepszava.hu.

Pár év alatt több milliárdnyi támogatást kaptak

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványa (MTSZA) eddig is a Szerencsejáték Zrt. kegyeltje volt. Az újabb támogatással együtt

2015 óta összesen közel 3,1 milliárd forintra tett így szert.

A szponzorációs pénzből turisztikai kiadványokat készít az alapítvány, amelynek elnöke és 11 kuratóriumi tagja tavaly összesen majd 130 millió forintos juttatást kapott.

Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. leányvállalatán, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-n keresztül rendszeresen ad támogatásokat a kiválasztottaknak. 2015 februárja és 2024 májusa között a Szerencsejáték Zrt. több mint 15 milliárd forintot osztott szét.

Ebből a portál adatai szerint közel 9,2 milliárd vándorolt a NER kegyeltjeihez.

Kormányközeli emberek tűnnek fel az alapítványban a turisztikai alapítványban, amelyet a Szerencsejáték Zrt. bőkezűen támogat

Az adományozások nagy nyertese az MTSZA, ami az alapítvány vezetését elnézve nem igazán meglepő. Az MTSZA elnöke Princzinger Péter 2017-ben a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) igazolt az alapítványhoz. Sokáig ő vezette a Magyar Kerékpáros Szövetséget is.

Talán nem meglepő, hogy ez az utóbbi szervezet 125 milliót kapott a Szerencsejátéktól az évek alatt. Az MTSZA kuratóriumban ül Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója is. A testületben helyet kapott Somlyai Zoltán, aki

a budapesti Kempinski Hotelt vezette, amikor Orbán Ráhel ott dolgozott.

Somlyai jelenleg a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group hoteldivíziójának vezetője.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványa elképesztő támogatásokat kap

Az MTSZA személyi jellegű ráfordításai nagyot nőttek egyetlen év alatt. 2022-ben 542 millió forint ment el erre, 2023-ban azonban már 747 millió. Ebből Princzinger Péter juttatása minimálisan – 20,85 millióról 20,95 millióra – nőtt egy év alatt.

Ez havonta 1 millió 745 ezer forintot jelent Princzinger Péternek.

A 11 kuratóriumi tag éves munkájáért járó juttatás 74 millióról 107 millióra nőtt.

(Kiemelt képünkön Princzinger Péter látható)

Valódi Hírek