Gáz van? Lottópénzzel tömték ki Orbán kedvenc “civil” szervezetét

Ez komoly.

Rekordösszegű, bruttó egymilliárd forintnyi szponzorpénzt osztott ki júliusban két hét alatt a Szerencsejáték Zrt. támogatásokról döntő leánycége.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. oldalán található lista szerint a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz vándorolt a legtöbb állami pénz, összesen mintegy 630 millió forint. Hogy pontosan mire mentek el a források, az nem derül ki, ugyanis ezt nem tüntették fel a havi támogatási listán – írta a hvg.hu.

Megjegyezték, az alapítványi formában működő Magyar Turisztikai Szövetség visszatérő, kedvelt támogatottja az állami lottócégnek. Az alapítvány tagjai ugyanis szorosan kötődnek a turisztikai ágazat kormányzati szervéhez, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ): az alapítvány kuratóriumi elnöke Princzinger Péter 2017-ig az MTÜ vezérigazgató-helyettese volt, kuratóriumi tag Könnyid László, aki szintén volt az MTÜ vezérigazgató-helyettese. Szintén kuratóriumi tag Somlyai Zoltán is, aki Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a szállodamenedzsere.

Júliusban 60 milliót kapott a Szövetség a Nemzetért Alapítvány, amely

az első, 2002-ben alakult polgári körből kinőtt „civil” szervezet.

Emlékeztettek: Az első polgári kört a 2002-es választási vereség után hozta létre Orbán Viktor Szövetség a Nemzetért Polgári Kör néven, amelyhez Makovecz Imre Kossuth-díjas építész és a Jobbik későbbi elnöke, Vona Gábor is csatlakozott.

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány már korábban is kapott ilyen jellegű támogatást, 2019-ben, szintén 60 milliót. Ők működtetik a Polgárok Házát, és korábban jelentős összegeket kaptak a Fidesz pártalapítványától is.

A Lupa Strand Kft. 30 milliót, a Magyar Zene Házát működtető cég 10 millió forintot kapott. A Férfiak Klubja Nonprofit Kft. 5 millió forint támogatást kapott.

Valódi Hírek