Magyar Péter kikosarazta Jakabot: Szerinte nem kell összefogás, ő majd egyedül leváltja Orbánt

A Tisza Párt vezére szerint nincs szükség az ellenzék összefogására, mert ők egyedül az ellenzék.

Beszámoltunk róla, hogy fontos üzenetet küldött Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke Magyar Péternek.

Jakab arra hívta fel a Tisza Párt vezetőjének figyelmét, hogy az elmúlt évben a Fidesz elveszítette a támogatóinak egyharmadát, ezért most kell teljes ellenzéki összefogással és utcai nyomásgyakorlással elzavarni a kormányt, mert 2026-ig Orbán rendezi a sorokat és a határon túli magyarok még intenzívebb bevonásával, új határon túli választókerületek kijelölésével megnyeri magának a választásokat.

Jakab ezért azt javasolta Magyarnak, hogy ő országgyűlési képviselőként benyújtja a parlament feloszlatásához és az előrehozott választás kiírásához szükséges határozati javaslatot, Magyart pedig arra kéri, hogy az 1,3 millió szavazójának utcára hívásával biztosítsa a nyomásgyakorlást, amíg a parlament meg nem hajol a népakarat előtt.

„Ha a Fideszt hagyjuk felkészülni 2026-ra, minimálisra csökken a győzelem esélye. Most van itt a még alkalmas pillanat, hogy leváltsuk őket. Ne engedjük el.”

– fogalmazott szombati üzenetében Jakab.

Magyar Péter vasárnap a közösségi oldalán a neve kimondása nélkül válaszolt Jakab Péternek. Ebben Magyar teljesen elutasította az ellenzéki együttműködés bármilyen formáját, és kijelentette: nem fognak össze senkivel, és egyedül váltják le a NER-t.

Magyar a csak rá jellemző szerénységgel azt írta:

„Most, hogy a TISZA Párt támogatottsága lépésről lépésre közeledik az állampártéhoz és egyértelművé vált, hogy az egyedüli valós és potens kihívója vagyunk a Fidesznek, napról napra többen próbálnak felszállni a gyorsuló vonatra és hozzánk dörgölőzni.”

Hozzátette:

„A TISZA Párt helyi és országos szinten is önállóan politizál és csak a magyar emberektől kér felhatalmazást a hatalmi elit leváltására. A fő célunk, amiért napról napra dolgozunk, hogy a következő országgyűlési választáson az egyedüli tiszta erőként legyőzzük a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét és új irányba fordítsuk a hazánk sorsát.”

***

Kapcsolódó cikkünk:

Hoppá! Hatalmas utcai ellenállás meghirdetésére szólította fel Magyar Pétert Jakab Péter

.

Valódi Hírek