Hoppá! Hatalmas utcai ellenállás meghirdetésére szólította fel Magyar Pétert Jakab Péter

Most ugrik a majom a vízbe.

Jakab Péter szerint ha Magyar Péter hagyja elúszni a pillanatot, akkor 2026-ra Orbán rendezi a sorait és a határon túli magyarok még nagyobb bevonásával megnyeri a választásokat. A Nép Pártján elnöke ezért azt várja Magyar Pétertől, hívja utcára a híveit és zavarják el a kormányt most.

Jakab Péter üzenetét változtatás nélkül idézzük a közösségi oldaláról:

Tisztelt Magyar Péter, tisztelt Elnök úr!

Bár az elmúlt 14 évet a politikai küzdőtér ellentétes oldalán töltöttük, az Európai Parlamenti választáson a magyarok igen jelentős hányada azt üzente, ezt most tegyük félre, s mindent rendeljünk alá annak a célnak, hogy a történelem szemétdombjára száműzzük a népnyúzó Orbán-rendszert. Az üzenetet megértettem. Sajnos biztos vagyok benne, hogy a Fidesz is, s ennek megfelelően fognak cselekedni 2026-ig.

A kormánypárt az elmúlt két évben elveszítette szavazóinak harmadát, egymillió embert. A pártot botrányok tépázzák, sorai láthatóan rendezetlenek. Na hagyjuk őket csatasorba rendeződni! Most van itt az esély, hogy társadalmi nyomásgyakorlással, ha kell tömegdemonstrációkkal, blokádokkal, de kikényszerítsük a hazugsággal megválasztott parlament feloszlatását, s az előrehozott választás kiírását.

Országgyűlési képviselőként benyújtom a parlament elé az ehhez szükséges határozati javaslatot, Öntől pedig azt kérem, biztosítsa a társadalmi, utcai nyomásgyakorlást egészen addig, amíg a Tisztelt Ház meg nem hajol a népakarat előtt, s meg nem szavazza önmaga feloszlását. Az Európai Parlamenti választás előtt láttuk, hogy az Ön hívószavára olyan tömegek mozdulnak meg, mint korábban még soha. És most pont erre van szükség.

Tudom, hogy egy új párt elnökeként úgy érzi, még építkezni kell, de ezt fogja tenni a Fidesz is, sokkal több erőforrással. Orbán kétkézzel önti a pénzt határon túlra, már be is jelentette az összes hazai családtámogatási rendszer kiterjesztését, ráadásul ha igazak az Ön – és Hadházy Ákos – értesülései, miszerint a Fidesz a határon túli területekből hét vagy akár kilenc új választókörzetet is szervezhet, be kell látnia, nincs idő várni. Ha a Fideszt hagyjuk felkészülni 2026-ra, minimálisra csökken a győzelem esélye. Most van itt a még alkalmas pillanat, hogy leváltsuk őket. Ne engedjük el.

Bízva az együttműködésben várom válaszát,

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke, országgyűlési képviselője

Ui. Levelemet természetesen hivatalos úton is megküldöm az Ön számára, de fontosnak tartom, hogy annak tartalmát a nyilvánosság is megismerje, s megértse.


.

Valódi Hírek