Megrázó videó került elő: Térfigyelő kamera rögzítette a luxusjacht elsüllyedését

Videó került elő a luxusjacht elsüllyedéséről.

Mike Lynch brit milliárdos luxusjachtján 22-en voltak amikor a viharban elsüllyedt hétfőn. Az olaszországi hajóbalesetet 15-en túlélték, 6 embert még keresnek – ők aligha élték túl a szerencsétlenséget.

Előkerült egy felvétel a tragédiáról

Egy szemtanú azt mondta,

„még soha nem láttam ekkora hajót ilyen gyorsan elsüllyedni”.

Előkerült egy biztonsági kamera felvétele, amely a parton készült. Ezen jól látható, hogy milyen gyorsan süllyedt el a hétfő éjjeli viharban a Bayesian luxusjacht Szicília partjainál. A videó minősége nem túl jó és sötét is volt a felvétel készítésének idején. Ám látszik rajta az árboc fénye, majd mintha megdőlne, és már ott sincs.

Mindez nagyon gyorsan történt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

la Repubblica (@larepubblica) által megosztott bejegyzés

Elsüllyedt egy luxusjacht Olaszországban

Megírtuk, hogy 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy vitorlásjacht Olaszországban, a Palermo melletti Porticellóban hétfő hajnalban. A baleset következtében

az egyik utas meghalt, 6 személy eltűnt.

Az információk szerint a fedélzeten összesen 22-en tartózkodtak.

Az 56 méteres vitorlásjacht brit zászlóval közlekedett. A közlések szerint a hajó a rossz időjárás miatt süllyedt el hétfőn hajnalban 5 óra körül a Porticello előtti tengerszakaszon.

A tájékoztatások szerint

15 ember – köztük egy egyéves kislány – túlélte a balesetet.

A roncsot a tűzoltóság búvárai azonosították, a hajó belsejében testeket láttak – közölte Salvo Cocina, a szicíliai polgári védelem vezetője.

Mike Lynchet is eltűntként keresik

Mike Lynch brit iparmágnás is a hétfő reggel Olaszországban elsüllyedt jacht fedélzetén tartózkodott, akit szintén az eltűnt hat személy között tartanak számon. A BBC információi szerint a hajó feleségéhez, Angela Bacareshez köthető. Ám arra vonatkozóan is újabb részletek derültek ki, hogy az egyéves kislánynak miként sikerült túlélnie a balesetet.

Mike Lynch – akit többnyire a „brit Bill Gates”-nek neveznek – társalapítója volt az Autonomy szoftvercégnek, amelyet 11 milliárd dollárért vásároltak meg, de az ő nevéhez kapcsolható az Invoke Capital kockázati tőkealap, valamint a Darktrace kiberbiztonsági vállalat is.

Kapcsolódó:

Újabb megrázó részletek derültek ki az olaszországi hajóbalesetről: Milliárdos iparmágnás tűnt el

Valódi Hírek