Negyedikként ért be a célba a magyar olimpikon – Váratlan dologra szánta el magát az olimpia után Valter Attila

Komoly verseny vár Valter Attilára.

Valter Attila a párizsi olimpián is remek formában volt, negyedik helyen ért célba. Csapata, a Visma Lease a bike bejelentette, hogy a Giro d’Italia után újabb háromhetes Grand Tour-versenyre nevezik, a szombaton kezdődő Vueltán indul.

Nem csak a sportban remekel Valter Attila

Valter Attila a 10. legértékesebb magyar sportoló. Eddig is saját webshopot üzemeltetett, ahonnan VA márkázott ruhákat lehet jelenleg is rendelni. Az oldal mögött azonban már az idén év elején bejegyzett Grinta Kft. áll, amelynek az olimpián bravúros negyedik helyet elérő Valter a fő tulajdonosa.

Ugyanezen a néven nyitotta meg bringabolttal egybekötött kávézóját,

a Grinta Bike & Cafét az amúgy nagy kávérajongó Valter a múlt héten.

Régi álma volt, belevágott

A grinta eredetileg egy olasz szó, jelentése küzdeni akarás,

ezért választotta ezt a nevet. Valter Attila régóta álmodozott egy kávézóról. A budai üzlet ráadásul, a Duna melletti bicikliútról könnyen megközelíthető. Valter célja, hogy a bringasport – profi és amatőr – szerelmeseinek törzshelye legyen a Grinta.

Az olimpia után a sportoló a Lengyel Körversenyre ment volna, de csapata, a Visma úgy döntött, hogy

elviszik a Vuelta a Espana háromhetes körversenyre.

Ezzel Valter idén a második Grand Tourján vesz részt az olasz körverseny, a Giro d’Italia után. A Vueltán tavaly is indult, akkor a Visma versenyzője, az amerikai Sepp Kuss nyerte az összetett versenyt.

A női mezőnyversenyben szintén fantasztikusan versenyző és olimpiai negyedik helyet szerző Vas Kata Blanka már rajthoz is állt a hétfőn megkezdődött női Tour de France-on. Az első szakaszon a 10. lett. Vas az idei női Vueltán indult, és

történelmi sikert elérve viselte az összetett első helyezettjének járó piros trikót.

(forbes.hu nyomán)

Valódi Hírek