Lehullt a lepel: Kiderült, hogyan tenyerelnek rá a nagykutyák a nekik tetsző cégekre

A módszerről Hadházy Ákos írt a Facebookon.

Kiderült: ha egy vállalkozótól láthatatlanul akarják átvenni a cégét, úgynevezett „opciós szerződést” kötnek vele, így az, aki maffiamódszerekkel jutott újabb vállalkozáshoz, rejtve marad. A módszerről Hadházy Ákos független parlamenti képviselő rántotta le a leplet.

Opciós szerződéssel tenyerelnek rá a kiszemelt vállalkozásokra

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Van egy fontos kulcsszó a maffia működéséről, amiről korábban nem tudtam: OPCIÓS SZERZŐDÉS.

Úgy tűnik,

ezzel a módszerrel szerzik meg Orbánék a nekik megtetsző sikeres vállalkozásokat.

Régóta ismert jelenség, hogy a sikeres családi vállalkozásoknál (újabban pedig külföldi vállalatoknál) megjelenik néhány elegáns ficsúr és ajánlatot test a cégre, mert »úgy hallották, eladó«.

A »visszautasíthatatlan ajánlat« visszautasítása esetén pedig megjelennek a vegzáló hatóságok (nem kellenek ide verőemberek, Európában vagyunk , ugye), miután hamar létre is jön az üzlet.

Maffiamódszereket használnak

Én is beszéltem ilyen kirabolt emberekkel, legutóbb Pesty László is nyilvánosan beszélt erről, bizonyítékokat ígért, de a bizonyítékok elmaradnak, mert a megzsarolt vállalkozók azért végül kapnak pénzt valamennyit, másrészt valóban zsarolhatók is lehettek (például épp a korábban a hatóságok által is lazán kezelt EU-s támogatásokkal).

Nos, az elmúlt években több nagyon egyértelmű és megbízhatónak gondolt információt kaptam pl. egy nagyon sikeres Tolna megyei vállalkozásról, amire Lőrincék szintén rátették a kezüket. De amikor a cégadatbázist megnéztem, semmi nyomát nem találtam ennek, hasonlóan több, más, több forrásból kapott cégnév »ellenőrzésekor«.

Az ellentmondást egy másik, számomra nagyon megbízható forrás oldotta fel egy másik cég kapcsán. A megoldás az OPCIÓS SZERZŐDÉS. Ilyenkor a vevő (Lőrinc, Tiborcz, stb.) nem veszi meg a céget, csak a jogot kapja meg, hogy bármikor megteheti.

A kulcsszó: opciós szerződés

Így a cégnyilvántartásban sem látszik semmi, a szerződés a két fél fiókjában marad. Viszont Lőrincék bármikor becsengethetnek és vihetik a cége. A bevétel egyik (nagyobb?) része viszont már ekkor is az övé lesz, valamelyik cégé el egy kamu megbízással beszámláz és így kiviszi a nyereség egy részét akkor is, ha nem az övé – papíron – a cég.

Ezzel »mindenki jól« jár egy darabig, a vállalkozó bízhat abban, hogy mégis megtarthatja élete munkájának eredményét, a NER pedig már birtokban van, de továbbra is az viszi az üzletet, aki ért hozzá (Lőrinc ugye nem mindenhez ért) és a nyereség egy része mégis az övé.

Egy rendszerváltás után egy fontos intézkedés kell, hogy legyen, ezeknek a kizsarolt szerződéseknek a semmissé tétele. De ez a rendszerváltás csak akkor fog eljönni, ha ez a szerencsétlen ország abbahagyja a csendben kibekkelés, bátor visszavonulás stratégiáját. Többek között ugye a vállalkozók is.”

(Hadházy Ákos / Facebook)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek