Barátnőjét mentette a fiatal férfi Balatonlellén, amikor megtörtént a tragédia

A Balaton vizében történt a tragédia, a férfi megfulladt.

A fiatal férfi még június 27-én, szombaton veszítette életét Balatonlellén. Barátnőjét ki tudta menteni a vízből, ám ő elmerült és megfulladt. Egy szemtanú kereste fel a sonline.hu szerkesztőségét, ő mondta el a tragédia részleteit.

A Balaton vizében történt a tragédia, a férfi megfulladt

A 26 éves, Baranya vármegyei, hegyszentmártoni férfi a barátnőjét mentette a tóból. Közben elmerült, sok víz kerülhetett a tüdejébe.

„A mentés során, tehát feláldozta magát a barátnőjéért”

– fogalmazott portálnak a szemtanú.

Próbálták megmenteni

A fiatal férfit 45 percen át próbálták újraéleszteni a parton, de sajnos nem jártak sikerrel. A vármegyei hírportál megkereste a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, akik megerősítették, hogy aznap tényleg történt tragédia a balatonlellei Napfény strandon.

A hatóság figyelmeztetett

Az utóbbi hetekben több hasonló eset is történt a Balaton környékén. A somogyi hatóság a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen óvintézkedéseknek tanácsos eleget tenni, ha valaki csobbanni, strandolni szeretne.

  • „🫸 Ha nem tudsz úszni, kerüld el a mély vizet, helyette hűsölni válaszd a sekély, parti sávot❗️
  • 🫸 A SUP, a vízibicikli, és a többi fürdőeszköz nem azért van, hogy pótolja az úszni tudásod❗️
  • 🫸 Hiába vagy biztos a dolgodban, a bajban egy mentőmellény az életed mentheti meg❗️ Ha nincs sajátod, kérj a bérlés mellé.
  • 🫸 Az erős szélben elsodródó eszközeid nem érnek meg annyit, hogy az életed kockáztasd értük. A biztonságodhoz ragaszkodj, ne a játékaidhoz❗️
  • 🫸 Ha csónakkal, vízibiciklivel, vagy bármi mással elsodródsz, maradj az eszköznél. Sokkal nagyobb, mint ami belőled kilátszik a vízből, így könnyebb is lesz megtalálni a bajban❗️
  • 🫸 Az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megterheli, így váratlanul is találhatod magad olyan helyzetben, ahonnan egyedül már nincs visszaút! Ne becsüld alá a veszélyeket. Ha fürdőzni indulsz kerüld a hőcsúcsokat, kerüld az alkoholt, és felhevült testtel semmiképp se ugorj a vízbe❗️
  • 🫸 A bajhoz elég egy rossz pillanat, és körülötted bárki segítségre szorulhat. Ha ilyet látsz, ne habozz, hanem hívd a 1️⃣8️⃣1️⃣7️⃣-et❗️”
Valódi Hírek