Felkavaró részleteket osztott meg a székesfehérvári lakástűzről az egyik érintett lakó

Tűz ütött ki a hétvégén Székesfehérvár egyik társasházában.

Cser-Palkovics András, a település polgármestere számolt be arról a közösségi oldalán, hogy vasárnap hajnalban kigyulladt egy társasház a székesfehérvári Almássy-telepen.

„Az Almássy-telep egyik társasházában lakástűz ütött ki, sajnos súlyos sérültje is van az esetnek, 17 embert ki kellett menteni a házból. Az épület tűzoltóink hősies munkája ellenére is komoly károkat szenvedett”

– fogalmazott a városvezető.

Egy szemtanú elmondása szerint egy fiatal lány a tűz elől menekülve kiugrott a lakásból, a növényekre esett. A szerencsétlenségben súlyos sérüléseket szenvedett, őt az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Borsnak a minap Szluka Lászlóné Júlia, a 18 éves K. Kitti szomszédja részletezte a történteket. Mint mondta, a lány segélykiáltásaira riadtak.

„Az egyik szomszéd férfi rohant fel, berúgta a lakás ajtaját, amin rögtön dőlni kezdett a füst. Ekkor már Kitti megpróbált kimenekülni, de olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy az ajtón keresztül már nem tudott. Ekkor mászott ki a negyedik emeleti lakásuk korlátjára…”

– emlékezett vissza az asszony, hozzátéve, hogy a fiatal lány percekig lógott a korláton, nagyon bátran viselkedett. A lángok azonban megégették az ujjait, nem tudta tartani magát. Az életét az mentette meg, hogy a ház előtt lévő rózsabokrokra esett – magyarázta a szomszéd.

„Azt tudom, hogy senki sem volt itthon a lánnyal. Az édesanyja külföldön van, a testvére dolgozott. Az apukája kutyát sétáltatott, ő akkor értesült az esetről, amikor már megtörtént, már nem is a házhoz jött, hanem a kórházba ment a lánya után. A tűzoltók elmondták, hogy még vizsgálják, hogy miért történt az eset, de elvileg az elektromos főzőlap hibásodhatott meg, az gyulladhatott ki”

– mondta a lapnak Szluka Lászlóné Júlia, aki a többi szomszéddal együtt bízik Kitti mihamarabbi felépülésében.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek