Megsérült az Európa-bajnok magyar sportoló a párizsi olimpia pódiumedzésén

Kovács Zsófia pénteken MRI-vizsgálaton vesz részt.

Csütörtök este a párizsi olimpia pódiumedzésén sérült meg a nemrég visszatért dunaújvárosi tornász, Kovács Zsófia műtött térde, ezért

kérdésessé vált a szereplése a párizsi olimpián.

Kovács Zsófia, a párizsi olimpiára készülő tornász edzés közben Dunaújvárosban 2024. július 4-én. MTI/Illyés Tibor

Kovács Zsófia, a párizsi olimpiára készülő tornász edzés közben Dunaújvárosban 2024. július 4-én. MTI/Illyés Tibor

Halasi Tamás csapatorvos az edzés után elmondta, a sportoló péntek délelőtt MRI-vizsgálaton vesz részt. Ezt követően lesz pontos diagnózis, de a további szereplése kérdésessé vált.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány is a diagnózisra vár Kovács Zsófia esetében. A szakember az M4 Sporton elmondta, a háromszoros Európa-bajnok sportoló „megcsinálta a gyakorlatát”. Edzőjével, Trenka Jánossal a leérkezésnél sem láttak semmi problémát, de

„ez egy olyan sérülés, ami mindannyiukat elgondolkodtatja”.

Draskóczy hozzátette, mivel a másik két ötkarikás magyar résztvevő, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge végignézte az egész esetet, „elő kellett venni a sportpszichológiát”, hogy csak magukra koncentráljanak.

„Csenge szintén bokafájdalommal küzd, de mindkét tornászunk a lehető legjobban teljesítette a pódiumedzését, hozták, megcsinálták, amit meg kellett, de mindenki gondolatai Zsófi körül forogtak”

– mondta a szövetségi kapitány.

Kovácsnak szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi világbajnokságon. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult, Székely Zója viszont mindegyiken ott volt.

A magyar szövetség válogatási elvei szerint azonban kettejük között június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemáskorláton dőlt el a nem névre szóló olimpiai kvóta. A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt.

Utóbbi korábban az M1-en arról beszélt, hogy

tartalékként készül az ötkarikás játékokra, és tudomása szerint a becserélésének nincs időkorlátja.

A magyar csapatot a férfiaknál még Mészáros Krisztofer erősíti. A férfi selejtezőt szombaton, a nőit vasárnap rendezik.

(MTI)

Valódi Hírek