Koránt sincs vége: Újabb fideszes polgármester vágta ki a hisztit a választási eredmények miatt

Vitézyhez hasonlóan a fideszes Filvig Géza sem tud veszíteni.

Kalocsán sincs még vége a választásoknak

A főpolgármester-választáson a Fidesz jelöltjeként induló Vitézy Dávid szánalmas kapálózásai után, újabb választási hercehurcára kell felkészülni, ugyanis kiderült: Kalocsán sincs még vége a választásoknak, mert bár a helyi választási bizottság elutasította Filvig Géza panaszát. A jelenlegi – szintén fideszes – városvezető

a vármegyéhez fordult fellebbezésével.

Az egykori kormánypárti politikus, Bagó Zoltán július 7-én már függetlenként tudott fordítani a városban. Bagó úgy véli, szerinte majd elutasítják Filvig zavaros fellebbezést.

A fideszes Filvig Géza is fellebbezett a döntés ellen

Filvig Géza a megismételt választás ellen nyújtotta be fellebbezését. Kalocsa jelenlegi fideszes polgármesterét 166 szavazattal győzte le a függetlenként induló Bagó Zoltán. Filvig fellebbezésével kapcsolatban Bagó tett közzé egy Facebook-bejegyzést, amelyben arról írt, hogy Filvig fellebbezést nyújtott be hétfőn a vármegyénél, miután a helyi választási bizottság pénteken lesöpörte korábbi „kifogásait”.

Zavaros fellebbezést nyújtott be Orbánék embere

Bagó Zoltán jelezte, hogy a választást elbukó Filvig beadványát szakmailag zavarosan fogalmazták meg, így arra számít, hogy beadványát elutasítják.

„Az országos pártközpontjuk bizonyára már elengedte ezt az ügyet, hiszen amit Budapesten írnak,

az nem úgy szokott kinézni, mint ez a fellebbezés”

– írta Bagó Zoltán, aki június 9-én mindössze 23 szavazattal maradt alul Filviggel szemben, azonban két szavazókörben megismételték a választást, miután akkor ő fellebbezett a döntés ellen.

A szavazatszámláló bizottsági tag a választókerület fideszes jelöltjének a testvére volt

A megismételt indoklásban megállapították, hogy többek között előfordult, hogy ugyanabban szavazófülkében egyszerre többen is tartózkodtak. Az analfabéta választóknak a szavazatszámláló bizottság elnöke segített a szavazás lebonyolításában, a szavazóköri névjegyzéket vezető szavazatszámláló bizottsági tag pedig a választókerület fideszes jelöltjének a testvére volt, aki a szavazás alatt a névjegyzék mellett ülve küldött üzeneteket a telefonjával (!).

Két héttel is elhúzódhat a választási jogvita

Bagó Zoltán joggal való visszaélésként értékelte Filvig fellebbezését és szerinte így akár több mint két héttel is elhúzható a végleges a jogerős döntés. Mint írta, ez a választási jogvita is eljuthat a Kúriáig és a Alkotmánybíróságig.

„Mindenestre az látszik, hogy kétségbeesetten, már-már a joggal való visszaélést (Ez egy konkrét jog/jogosultság társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányuló gyakorlása – pl. személyek jogainak és törvényes érdekeinek csorbítása, vagy illetéktelen előnyök szerzése. A joggal való visszaélés tilalma egyben a jog egyik alapelve is) kockáztatva próbálják magyarázni a számukra elfogadhatatlant.

Mi továbbra sem félünk, készen állunk felvenni a kesztyűt és tovább fogunk küzdeni az igazunkért, ahogy tettük azt egy hónappal ezelőtt is. Hiába hitegetik magukat azzal, hogy a Kúria után az Alkotmánybíróság fog majd számukra kedvező döntést hozni –

ez egy jogállamban szakmailag lehetetlen. Az almát nem lehet összehasonlítani a kisvasúttal”

– írta Bagó Zoltán.

(Bagó Zoltán/Facebook)

Kapcsolódó:

Mit művelnek Kalocsán? 79 évesen ütötte meg a főnyereményt a fideszes polgármester anyja

Valódi Hírek