Valami nem stimmel: Nagyon gyanús üzenetet küldött Putyin Orbán EU-s magyarázkodása után

Orbán moszkvai látogatása óta magyarázkodnak a felek, Putyin furcsa megszólalást intézett a szóvivőjén keresztül a magyar kormányfőhöz.

„A Kreml tisztában van Orbán Viktor miniszterelnök általános megközelítéseivel az ukrajnai rendezéssel kapcsolatban, de nem ismeri az uniós vezetőkhöz intézett levelének konkrét tartalmát”

– mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn Moszkvában az MTI tudósítása szerint.

Peszkov így folytatta:

„Természetesen a moszkvai kapcsolatfelvétel során Orbán úr kifejtette elképzelésének főbb paramétereit, de

természetesen nem tudjuk, miről esik szó az EU-n belüli belső levelezésben”

Egy „békeharcos” turnéja

Mióta Orbán Viktor belekezdett nemzetközi „békeharcos” turnéjába, kritikák, magyarázkodások kísérik útjait. Megírtuk, hogy a kormányfő a hónap eleje óta Kijevben, Moszkvában, Pekingben és az Egyesült Államokban is járt, igencsak felborzolva a kedélyeket. Az említett állomások közül talán moszkvai útját övezte a legtöbb és legélesebb kritika.

Ukrajnában, Volodimir Zelenszkij elnöknél tett látogatását követően két nappal később már Moszkvában is termett a miniszterelnök, hogy Ukrajnáról, a kétoldalú kapcsolatokról és a nemzetközi helyzetről, valamint a paksi atomerőmű bővítéséről tárgyaljon Vlagyimir Putyinnal.

Rácz András Oroszország-szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója Facebook-oldalán közzétett terjedelmes elemzésében foglalkozott Orbán Viktor kijevi és moszkvai útjával. A szakértő többek között arról írt, hogy Orbán kijevi útját diplomáciai értelemben akár még kedvezőnek is lehetne tekinteni. Ugyanakkor számos aggasztó körülményre is felhívta a figyelmet. Putyin megszégyenítette a miniszterelnököt Rácz András szerint.

Orbán moszkvai útjával kapcsolatban kiemelte: a magyar kormányfő útja

Magyarország szempontjából rendkívül kártékony volt.

Rácz András egyértelművé tette azt is, hogy Vlagyimir Putyin bolondot csinált Orbánból, a magyar kormányfő pedig úgy táncol fürgén, ahogy az orosz diktátor neki fütyürészik.

Az Európai Unió reprezentánsai emellett több csatornán is igyekeztek kinyilvánítani, hogy

a magyar miniszterelnök nem az EU képviseletében jár el moszkvai látogatása során.

Putyin szóvivője, Peszkov nem csak Orbán banzájával kapcsolatban üzent

A Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölti cím várományosa ellen elkövetett merénylettel kapcsolatban Peszkov közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervez kapcsolatba lépni a politikussal. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Putyin biztonságát a más országok vezetői elleni merényletektől függetlenül megerősítették, figyelembe véve a nemzetközi feszültség általános növekedését.

Valódi Hírek