Lövések dördültek Budaörsön: Az ismert valóságshow-sztár vonyítva, kardot szorongatva sokkolta a helyieket

A megdöbbentő fegyveres bűneset helyszíne Budaörs.

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki felfegyverkezve, golyóálló mellényben járta Budaörs utcáit. Minderről a Pest Vármegyei Főügyészség tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az elkövető 2023. december 4-én budaörsi lakóhelyén kábítószert fogyasztott. Ezt követően

„kiment lakásának erkélyére, ahol vonyítani kezdett (sic!),

és egy gáz- és riasztó fegyverrel több lövést is leadott”.

Ezután felvett egy golyóálló mellényt, magához vett egy kardot és a már használt fegyvert, majd gyalogosan elindult a budaörsi utcákon. A férfit a hatóság emberei megpróbálták ellenőrzés alá vonni, de a felszólításukra zavartan reagált, és

a fegyvere irányába nyúlt.

Ekkor a rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit.

A Budaörsi Járási Ügyészség az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat – ismertették csütörtökön.

Kiderült, ki lehet a fegyveres elkövető, aki Budaörs utcáin randalírozott

A 24.hu azt írta, a reality show-k korábbi gyakori szereplője, M. Ádám az ügy vádlottja. Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője név említése nélkül úgy nyilatkozott a hírportálnak, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kértek a férfira, azaz az ítélet kihirdetése után nem lehet fellebbezni.

A 30-as éveiben járó elkövető mellesleg azt állította, hogy egy klipben akarta felhasználni, így videóra is vette azokat a jeleneteket, amelyeken látható, amint lövöldözik, kardot szorongat. Azt mondta a hatóság embereinek, hogy a kardot és a fegyvert máshova akarta vinni, ezért találták meg nála az eszközöket az utcán.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek