Orbán teljes erőből nekiesett a vészcsengőnek: Kétségbeesett üzenetet küldött a magyaroknak kedden délután

Orbán a moszkvai útja után magyarázkodott a „békemisszióról”, hátha attól véget ér a háború.

A miniszterelnök a Facebookon magyarázza a bizonyítványát: Orbán Viktor a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök kezét rázta – utóbbi pedig a földig rombolt egy ukrán gyermekkórházat. Most, hogy minden eddiginél súlyosabb és kegyetlenebb csapás érte Ukrajnát Vlagyimir Putyin hadseregétől, a magyar miniszterelnök megpróbál a békehozó szerepében tetszelegni.

Orbán Viktor Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz–ukrán háború kegyetlensége szintet lépett.

Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba 9 nappal ezelőtt.

A növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz.

Csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban.”


(Orbán Viktor / Facebook)

Szembetűnő, hogy

Orbán látványosan kerülte Putyin nevének leírását,

pedig ki más lenne a felelős „Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás”-ért, mint az orosz elnök?!

Orbán Viktor pár napja Moszkvába sietett, békeosztóként tetszeleg a háború során

Mint már ismert, Orbán Viktor a soros elnökség elején, egy „békemisszió” keretében az agresszor Vlagyimir Putyinhoz sietett.

Magánakciójával nem kicsit húzta ki a gyufát

– többek között – az Európai Uniót vezető politikusoknál.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, a magyar miniszterelnök semmilyen formában sem képviseli az EU-t.

Megjegyezte, Putyin elnök ellen elfogatóparancsot adott ki a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC). A vád: gyermekek Ukrajnából Oroszországba történő erőszakos deportálásában játszott szerepe és háborús bűnök elkövetése.

Orbán látogatásának magyar fogadtatása sem maradt el

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a közösségi médiában írta meg, mit gondol Orbán Viktor Moszkvában tett látogatásáról. Amit Orbán „békemisszióként” ad el a magyar választóknak, az nem hozza közelebb a háború lezárását – figyelmeztetett a politikus.

Egy véreskezű diktátorral lepaktálni nem segíti sem a magyar, sem az európai érdekeket.

Valódi Hírek