Brutálisan bántalmazták a kilencéves kislányt a sárkeresztúri iskolában: Súlyos döntést hozott a tankerület

Sárkeresztúron a gyerekeket bántalmazta az általános iskola tanára.

A Sárkeresztúri Általános Iskola tanára hónapokon keresztül bántalmazta verbálisan az egyik, osztályába járó, kilencéves kislányt. A bántalmazás csak azután derült ki, hogy a kislány depressziós lett és öngyilkos gondolatai támadtak. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ kedden közölte, hogy elbocsátották a pedagógust – írta meg az index.hu.

Elbocsájtották a bántalmazó pedagógust

A tankerület közölte, hogy az ügy vizsgálata során

azon bizonyítékok voltak döntők, amelyeket a szülők a médiának szolgáltattak.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ szerint, ha a szülők rögtön átadták volna a hangfelvételeket, a döntés előbb is megszülethetett volna.

A Fejér megyei iskola tanára a többi gyereket is befolyásolta

A napokban beszámoltunk egy egészen hátborzongató esetről: egy Fejér vármegyei „pedagógus” hónapokon keresztül tartott rettegésben egy kilencéves kislányt, aki emiatt depressziós lett, és véget akart vetni életének.

A felfoghatatlan esettel kapcsolatban számos bizonyító erejű hangfelvétel is készült. Ezek alapján megállapítható: a „tanár” nemcsak a szülőknek hazudott a történtekről, de befolyásolta az osztályába járó többi gyereket is.

Emma szülei szakemberhez fordultak, ugyanis elkezdtek aggódni kislányukért. A pszichológus újelezte,

Emmán kívül a többi gyermek is áldozatul esett a tanár bántalmazásainak.

A pedagógus a végsőkig tagadott

A bizonyítékul szolgáló hangfelvételekről kiderült, hogy a kislánynak többek között olyanokat mondott a tanár, hogy „elviteti a gyámüggyel, ha nem viselkedik”. Vagy „úgy kidobja a teremből, hogy eltörik keze-lába”, ettől pedig

Emma depressziós lett, és öngyilkossági gondolatai támadtak.

A tanár, ameddig tudott, tagadott, és a többi gyereket is manipulálta. Arra akarta rávenni őket, hogy inkább ne szóljanak a kislányhoz.

Azzal érvelt a pedagógus, hogy amikor Emma hazamegy, elmondja a szüleinek, amit neki mondtak, az később visszajut az igazgatóhoz, ettől pedig a tanító kerül bajba.

Az intézmény el akarta sikálni az ügyet

A Nemzeti Pedagógus Kar szerint nincs helye a tanári pályán egy ilyen embernek. Az ügyben azonban az volt a leginkább felháborító, hogy miután a szülők jelezték az igazgatónak és az intézmény vezetőjének, hogy mi történt, arra kérték őket,

hogy működjenek együtt a bántalmazó tanárral.

A szülők ekkor, végső elkeseredésükben fordultak a médiához.

„A tanító megpróbált minket lefizetni. Kérdezte, hogy mennyi pénzt kérünk azért, hogy ne engedjük a műsort lemenni. Mondtam neki, hogy ilyen nincs, mert a gyermekem lelke tönkrement. Azt egyszerűen semennyi pénzzel nem lehet kárpótolni”

– nyilatkozta a kislány anyukája.

Szerinte a tankerület vezetőjét és az iskola igazgatóját is felelősségre kellene vonni.

Kapcsolódó:

Vérfagyasztó hangfelvételek kerültek elő a Fejér megyei iskolában gyerekeket kínzó elmebeteg tanárról (+videó)

Dráma Magyarországon: Hónapokon keresztül tartotta rettegésben a kilencéves kislányt egy tanár (+videó)

Valódi Hírek