Élve elásta élettársát a nyírvasvári őrült: Most döntött a bíróság az elmeb€teg férfi ügyében

Nyírvasvári a bűncselekmény helyszíne, emberöłés miatt ítéltek el egy férfit.

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2022 márciusában otthonukban bántalmazta élettársát. Azt követően az eszméletlen, de még élő asszonyt elásta a házuk udvarán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

A bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöłés miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi büntetéséből legkorábban 25 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. Minderről Bartha Andrea, a törvényszék sajtószóvivője tájékoztatott az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ítélet szerint a 2021 óta élettársi kapcsolatban lévő férfi és nő kapcsolata a vádlott féltékenysége miatt megromlott. Gyakran veszekedtek, egy ilyen alkalommal a férfi a szeménél megütötte a nőt, majd többször meg is pofozta.

Kettejük között 2022. március 9-én ismét vita alakult ki, amelynek során a férfi egy nagyobb fadarabbal fejen és lábon ütö.tte az asszonyt. Ezt követően kétszer egy húsklopfolóval a hátára is ráütött – ismertette a szóvivő a történteket.

Két nappal később a vádlott arra ért haza a munkából, hogy párja eszméletlenül fekszik a hálószobában. Tartva a felelősségre vonástól a férfi az eszméletlen, de még életjeleket mutató nőre szemeteszsákokat húzott. A testét a házuk udvarán lévő istállóban kiásott mély gödörbe temette – részletezte a törvényszék munkatársa.

A nő halálát az élve eltemetéssel járó fulIadás okozta

– tette hozzá.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés és enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek