Most érkezett: Magyar turisták is meghaltak a görögországi hőségben (+videó)

Rejtélyes halálesetek történtek Görögországban.

Két magyar turista vesztette életét a görögországi hőség miatt

A Thesszaloniki közelében található népszerű üdülőhelyen, Nei Poriban az elmúlt 24 órában

két magyar turista is életét vesztette.

A hetek óta tartó rendkívüli hőség egyre több turistát veszélyeztet, már tudósok is vizsgálják a halálesetek mögött álló okokat.

A tragikus események szerdán kezdődtek, amikor egy gyerek találta meg egy 59 éves magyar nő holttestét a tengerben. Lánya elmondása szerint anyja tudott úszni, nem tudtak arról, hogy szívbeteg lenne, ezért a haláleset különösen megdöbbentő számukra.

A következő nap újabb tragédiát hozott, amikor egy középkorú magyar férfi lett rosszul a vízben. Szemtanúk szerint a mentősök majdnem fél órán át próbálták újraéleszteni, de minden erőfeszítésük hiábavalónak bizonyult. Az újraélesztési kísérletek sikertelensége után a parton tartózkodó nyaralók fokozatosan elhagyták a helyszínt – írta a Tények.

Különös halálesetek rázták meg Görögországot

Az utóbbi hetekben több turista is életét vesztette Görögországban a rendkívüli hőség miatt. Az egyik legismertebb eset Michael Mosley brit tévés halála volt, aki egy kirándulás során lett rosszul, és később már csak a holttestére találtak rá.

Jelenleg kutatók vizsgálják a rejtélyes görögországi halálesetek okait, és szinte biztosak abban, hogy a szélsőséges hőség jelentős szerepet játszik ezekben a tragédiákban. Az extrém időjárás hatására az ország több pontján erdőtüzek is pusztítanak, amely tovább súlyosbítja a helyzetet.

Videó:

Valódi Hírek