Teljes döbbenet: Galambos Lajos mégis börtönben marad?

Nem érkezett meg a határozat, így Galambos Lajos börtönben marad.

Bár a zenész Galambos Lajost június 20. környékén helyezték volna házi őrizetbe, a hírek szerint egyelőre nem érkezett meg a határozat, így egy darabig még biztosan börtönben marad – írta meg a borsonline.hu.

Lagzi Lajcsi házi őrizetbe menne

Beszámoltunk arról, hogy a nyár közepére már otthonában lehet az ország trombitása, Galambos Lajos. A zenész ügyvédje ugyanis beadta a reintegrációs őrizet (társadalomba való visszailleszkedés a hatóság felügyelete alatt, közismert nevén házi őrizet – a szerk.) iránti kérelmet, azaz a híresség hamarosan hazatérhet,

ám nyomkövetővel ellenőrzik majd hollétét.

Mint ismert, Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre. Ennek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben, ám súlyos betegségére hivatkozva nem vonult börtönbe.

Ügyvédeivel ugyan próbáltak halasztást kérni, a bíróság azt nem engedélyezte.

Végül tavaly, április 26-án végül jelentkezett a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben, megkezdve a börtönbüntetését, egy évet le is töltött már belőle.

A zenész már kétszer kérvényezte, hogy a büntetése fennmaradó részét házi őrizetben tölthesse le. Indoklásként arra hivatkozott, hogy a betegségét nem tudják megfelelően kezelni a rácsok mögött. A bíróság azonban rendre elutasította a kérelmet.

Galambos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt májusban úgy nyilatkozott, védence újabb kérelme mégis célba érhet. A beadvány megfelel minden törvényi követelménynek, így hamarosan otthonában gyógyulhat tovább.

„Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda,

hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét. Fizikailag sem romlott az állapota, inkább stagnált, nem fogyott többet, beállt a súlya. Összességében azt tudom mondani, hogy lelkileg jól van, várja már a nyarat. A reménykedésre pedig minden oka megvan, hiszen maradéktalanul megfelel a követelményeknek, így bátran bízhat abban, hogy reintegrációs őrizetbe helyezik”

− nyilatkozta korábban Csontos.

Valódi Hírek