Nyomozást indított a rendőrség a Lövölde téren berobbant jelzőlámpa ügyében

Többen is megsérültek a Lövölde téren berobbant jelzőlámpa miatt.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen

nyomozást indított a budapesti VI. Kerületi rendőrség

azt követően, hogy szerdán berobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren – tudta meg a Telex a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

Mint ismert, június 19-én este fél 7 körül a VII. kerületi Lövölde téren az egyik forgalomirányító fényjelző készülék alsó része eddig tisztázatlan körülmények között berobbant és az oszlopa lángolni kezdett. Az eset következtében három ember megsérült, akiket a mentők kórházba szállítottak. A keletkezett tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották.

A Budapest Közút sajtóirodája a lapnak azt közölte: eddigi tudásuk szerint a baleset nem a forgalomirányítási eszközök meghibásodására vezethető vissza, ehelyett a jelzőlámpaoszlop kiégését egy közelben lévő elektromos vezeték okozta, amely kigyulladt.

Az eset körülményeit a rendőrség, a Budapest Közút, valamin az EON áramszolgáltató is vizsgálja.

Az EON közölte: mindenben együttműködnek a hatóságokkal az eset részleteinek teljes körű és mielőbbi feltárása érdekében. Ezzel párhuzamosan

belső vizsgálatot is indítottak,

amelynek célja kettős: pontosan meg akarják ismerni a konkrét eset körülményeit, illetve felmérik, hogyan lehetne megelőzni a hasonló eseteket. Amennyiben a vizsgálat eredménye alapján bármilyen megelőző lépés, átvizsgálás vagy műszaki beavatkozás szükséges, arról azonnal intézkednek – tették hozzá.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek