Figyelem! Berobbant a nyár, változik az Aldi, a Tesco, a Spar és a Lidl nyitvatartása is

Figyelmeztették a vásárlókat: jelentősen változik az üzletek nyitvatartása a nyáron.

Számos magyarországi bolt nyitvatartása módosul a nyár kezdetével. Leginkább a Balaton és más népszerű üdülőhelyek környékén érdemes figyelemmel kísérni, hogy meddig tartanak nyitva az üzletek helyi egységei. A Balaton környékén sok bolt például 22 órakor zár, de akadnak olyanok is, amelyek 23 óráig is nyitva tartanak. Emellett a reggeli nyitás is sok esetben módosulni fog.

A pénzcentrum.hu gyűjtésében egyesével ismertette, melyik láncnál mire számíthatnak a vásárlók.

Lidl

A Lidl Balaton körüli nyolc áruházban (Balatonfűzfő, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely – Tapolcai út 45/a és Sopron u. 43., Siófok, Sümeg, Tapolca) június 10. és szeptember 1. között meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat. Az üzletek nyitvatartása eltérő lehet, hétfőtől szombatig 6:30-kor vagy 7:00-kor nyitnak és 21 vagy 22 órakor zárnak. Vasárnap egységesen 7:00 órakor nyitnak és 20 órakor zárnak.

Penny

A Pennynek Országszerte 17 üzlete rendelkezik egységes nyári nyitvatartással, beleértve a Balaton környékét és számos nagy fürdővárost. A nyitvatartás változása érinti többek között Tapolca, Balatonlelle, Celldömölk, Gárdony, Balatonalmádi, Kisbér, Balatonfüred, Székesfehérvár, Ács, Bük, Keszthely üzleteit, valamint Siófokon két üzletüket is. A nyári szezonra vonatkozó új nyitvatartás június 17-én lép életbe és szeptember 4-ig tart. Hétfőtől szombatig a boltok este 9-ig tartanak nyitva, vasárnap pedig három üzlet (Balatonalmádi, Siófok, Gárdony) este 8-ig, míg a többi városban marad a megszokott este 6 órai zárás.

Aldi

A nyitvatartás változása 10 Balaton környéki Aldi üzletet érint: Siófok, Balatonlelle, Keszthely, Balatonfüred, Tapolca, Szántód, Balatonalmádi, Balatonfenyves. A meghosszabbított nyitvatartás már május 16-án elindult, és június 14-től augusztus 20-ig még tovább bővül. Az érintett üzletek többsége reggel 7-kor nyit (bár van 6:30-as nyitás is), a zárás hétköznap és szombaton este 10-kor van (de előfordul 21:30 is), vasárnap pedig 20 órakor zárnak.

Tesco

A Tescónál is számos változás lesz a nyári nyitvatartásban. Egyes Balaton környéki üzleteik 23 óráig is nyitva lesznek. Balatonbogláron, Balatonfüreden, Veszprémben, Siófokon, Ajkán, Tapolcán, és Veszprém 1K-n, valamint Siófokon (Dózsa György u. 20.) minden nap 6-kor nyitnak, Keszthelyen és Balatonföldváron pedig – a vasárnap kivételével – szintén 6-kor van a nyitás. A zárás 22-23 óra között történik, egyedül a földvári üzlet zár vasárnap este 8-kor.

Spar

A Sparnak a Balaton körül összesen 23 üzlete van. A legtöbb Siófokon (5) és Balatonfüreden (4). A szezonális nyitvatartással érintett boltjaik általában 6:00 és 6:30 között nyitnak, és 20-21 óráig vannak nyitva, azonban vannak kivételek: Siófokon például van olyan üzlet, amely 22-ig tart nyitva, sőt, a benzinkutaknál található expressz üzletek éjjel-nappal várják a vásárlókat.

Valódi Hírek