Baj van: Tilalmat vezettek be a Duna áradása miatt Dél-Magyarországon

A Gemenc Zrt. a Duna áradása miatt hozott súlyos döntést.

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt., a tiltás szinte a teljes Gemenci-erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre – közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A június 14-30. közötti időszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalmat

a közvetlen életveszély elhárítása érdekében rendelték el,

ugyanis a Duna áradása miatt felázott az erdőtalaj és a fakidőlések kockázata jelentősen megnőtt, valamint a nyári gátak töve is felázott, ami miatt a hullámtéren belüli időszakosan ármentett területekre is betörhet.

A megjelölt időszakban csak a Duna fővédvonalán kívüli erdőterületek látogathatók. Az erdőlátogatási tilalom időszakában a területen történő mozgáshoz a Gemenc Zrt. engedélye szükséges. A tilalom az egyéni és csoportos vízitúrákra is vonatkozik – közölték.

A tájékoztatás szerint a Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja és Keselyűs közötti, csaknem 18 kilométer hosszú árvízvédelmi töltésen kerékpárral és gyalogosan is lehetőség van a túrázásra. Nem lehet azonban túrázni az Alföldi Kéktúra Pörböly-bajai átkelés közötti szakaszán.

Ezen kívül az ökoturisztikai központ mellett található vadmegfigyelő is látogatható. Június 7-től szünetel a menetrend szerinti vonatközlekedés a Gemenci Állami Erdei Vasút teljes szakaszán – áll a közleményben.

(MTI/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Rendkívüli közleményt adott ki a vízügy: Készültséget rendeltek el a Rába áradása miatt

Baj van? Sürgős közlendője akadt a honvédelmi miniszternek a magyarországi áradások miatt

Valódi Hírek