Elindult a zuhanás a mélybe? Teljes erővel belerongyolt Orbán fő szövetségesébe a fideszes nagyhal (+videó)

Cser-Palkovics András nem finomkodott.

A Kereszténydemokrata Néppártot (KDNP) leginkább a Fidesz szatellitpártjaként szokták jellemezi, amely mintegy 20 éve szegődött a hatalom – vagyis Orbán Viktor – feltétel nélküli szolgálatába. A párt mérhető támogatottsággal nem rendelkezik, ugyanakkor még sincs olyan fideszes politikus, aki ne a Fidesz-KDNP közös jelöltje lenne.

László Róbert, a Political Capital választási szakértője már régebben jelezte, hogy Cser-Palkovics András az egyetlen meghatározó városvezető,

akinek a támogatói között nem szerepel a KDNP.

A Telex arról számolt be, hogy László Róbertnek a Lakmusz és a Political Capital közös választásértékelő konferenciáján alkalma nyílt arra, hogy a háromnegyedes többséggel újraválasztott Cser-Palkovics Andrást megkérdezze: miért nem szerepel a támogatói között a KDNP.

Mint ismert, Cser-Palkovics már több alkalommal is felhívta magára a figyelmet különutas véleményével, azonban a rendezvényen tett kijelentéseivel minden eddiginél sarkosabb kritikát fogalmazott meg saját pártjáról.

Cser-Palkovics Baranyi Krisztinával, Pikó Andrással és Soproni Tamással diskurált, amikor a beszélgetés egy pontján Cser-Palkovics azt mondta, ő hívő ember, mégpedig római katolikus. Ezek után a KDNP-ről is megfogalmazta véleményét, amit Semjén Zsolt egészen biztosan nem fog neki megköszönni.

„Valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen”

– húzta alá a fideszes politikus, aki kijelentéseivel alaposan meglepte az asztaltársasságot is.

A szokatlan jelentet itt nézheted meg:

Valódi Hírek