DK: Ma végképp bebizonyosodott, hogy a Fidesz a ped0filok pártján áll

A DK szerint a baloldali–zöld szövetség gyermekvédelmi javaslatának elutasításával a Fidesz világosan állást foglalt.

A Fidesz elutasította az ellenzék közös gyermekvédelmi javaslatait a parlament keddi ülésén. A javaslataink között volt többek közt a közoktatásban dolgozók gyermekvédelmi képzése, a jelzési kötelezettség kiterjesztése egyesületekre, alapítványokra és egyházi személyekre, valamint a ped0filsegítők szigorúbb büntetése – közölte Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

DK: A Fidesz a ped0filok pártján áll

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz a pedofil0k oldalán áll.

Valójában nem a gyerekeinket akarják megvédeni, hanem csak a saját haverjaikat, még akkor is, ha sz€xuális bűncselekményt követnek el. A DK szerint szükséges a gyermekvédelmi törvény szigorítása, ezért nem szavaztunk nemmel, ugyanakkor a DK módosítói nélkül az új törvény elégtelen – ezért tartózkodtak a szavazáson a DK képviselői. Mi, szociáldemokraták nem fogjuk feladni a harcot, meg fogjuk védeni a gyerekeinket az orbáni pedofilhálózattól!

– hangsúlyozta Arató Gergely.

A parlament keddi ülésén számos kulcskérdésről szavaztak a képviselők – számoltunk be róla kedden. Titkos szavazáson megválasztották Juhász Imrét Sulyok Tamás helyére, az Alkotmánybíróság élére. Emellett a választások másnapján, hétfőn lemondott Csák János helyére beiktatták Hankó Balázst kulturális és innovációs miniszternek.

Valódi Hírek