Elképesztő bűncselekménnyel vádolják Orbán emberét: Börtönbe kerülhet Bánki Erik

Egyre forróbb a talaj Bánki Erik alatt.

Itt a vége? Újabb részletek derültek ki a pécsi Volvo-botrányról

A pécsi bíróság ítéletet hozott a Bánki Erikhez köthető Volvo-botrány ügyében. Az ítélettel kapcsolatban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztott meg megdöbbentő részleteket Facebook-oldalán szombaton közzétett bejegyzésében.

Bánki Erik nagy lépéssel került közelebb a börtönhöz – értékelte Hadházy a fideszes politikus botrányával kapcsolatos fejleményeket. Mint írta, hozzá is eljutott a pécsi bíróság ítélete, amely elképesztő részletességgel járja körül a Volvo-botrány történéseit.

52 milliót utaltak Bánki Erik cégének egy thaiföldi bankból

A friss információk szerint a III. rendű vádlott, Patzek Endre 52 millió forintot utalt át egy thaiföldi bankból Bánki Erik cégének abból a pénzből, amelyet a pécsi buszbeszerzésen keresett.

Hadházy Ákos bejegyzését alább idézzük:

„Nagy lépéssel került közelebb Bánki Erik fideszes képviselő a börtönhöz.

Hozzám is eljutott a pécsi bíróság ítélete, amelyik elképesztő részletességgel írja le a pécsi Volvo-botrány újabb részleteit és azt, hogy a kaposvári bíróság az ügyészséggel karöltve milyen pofátlanul tett meg mindent, hogy kimossa a szereplőket, mindenekelőtt Bánkit.

A legfontosabb új részlet az, hogy a III. rendű vádlott, Patzek Endre

52 milliót utalt egy thaiföldi bankból Bánki Erik cégébe abból a pénzből, amit a pécsi buszbeszerzésen keresett.

A fellebbviteli bíróság azt is kihangsúlyozta, hogy semmi nyoma annak, hogy Patzek thaiföldi cége bármit tett volna a pécsi buszbeszerzés ügyében. Sőt, a kamu »tanácsadási« szerződést már azután kötötték, hogy maga a buszvásárlás szerződése már eldőlt.

Elkéstek a lepapírozással tehát, és már azt is tudjuk, hogy a pénz egy jelentős része Bánki cégében landolt. Azt még nem tudjuk, hogy a többi hová…

Bánkinak a fentiek alapján már rég börtönben kellene lennie.

Ehhez képest volt képe még azért is beperelni, amikor azt írtam, hogy a vádlottak padján kellene ülnie (elvesztette a pert). Ehelyett a Parlament Gazdasági Bizottságát vezeti (korábban Tóth Csaba volt a helyettese), ami nagyon-nagyon sokat elmond a rendszerről.

Az ítéletet jogászoknak mindenképp javaslom elolvasni, egészen megdöbbentő, hogy az ügyészség és a kaposvári bíró mit meg nem engedett magának és mekkora, képtelen hibákat vétettek. Patzeket, Bánki táskás emberét pl elítélték, mert ő gyorsan elfogadta az ügyészség által felajánlott felfüggesztettet – viszont

a másik két gyanúsítottat felmentették, mondván, hogy nem történt bűncselekmény…

A felmentés önmagában is durva, de hogy a III. rendű vádlottat elítélje a bűncselekmény miatt, a többieket meg felmentse azzal az indokkal, hogy nem történt bűncselekmény – ez olyan jogi abszurd, amin még egy állatorvos is csak hangosan röhögni (vagy csendben sírni) tud.

A mellékelt képeken a mostani ítélet néhány kiemelt részlete, illetve Bánki Erik látható. A képet akkor készítettem, amikor a kaposvári bíróság hallgatta meg őt – botrányos módon, pár perc alatt végeztek.

Többek között a most kiderült részletek alapján elfelejtették megkérdezni tőle, hogy

miért utalt neki Patzek thaiföldi cége 52 milliót….

Az ítélet teljes szövege itt olvasható: https://hadhazyakos.hu/masodfoku-itelet-pecs-volvo-botrany/

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek