Nem csitul a vihar Szlovákiában: Ezúttal a megválasztott államfő házát vette célba egy símaszkos (+videó)

Peter Pellegrini háza előtt követték el a közel sem vicces „csínyt”.

Alig tért magához a világ a Robert Fico elleni merényletkísérletből, Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter május 31-én, pénteken egy másik súlyos esetről számolt be. Mint részletezte, csütörtökön egy mozgásban lévő gépjárműből egy símaszkot viselő fiatal fegyverrel – mint kiderült, egy játékfegyverrel – vette célba Peter Pellegrini megválasztott államfő vereknyei házát. Az esetről videófelvétel is készült.

A szlovák belügyminiszter megjegyezte, látható, hogy egyesek mit tartanak viccesnek. A gyermek apját mellesleg sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak. A férfi elmondása szerint tudta, hogy a szóban forgó ház Pellegrinié, de az egészet csak játéknak tartotta.

„Megtörténhetett volna, hogy a leengedett ablakot és a kézben tartott fegyvert fenyegetésként értékelik ki a közjogi méltóságok biztonságáért felelős testület alkalmazottai vagy a rendőrök. Elég egy rossz mozdulat, és tragédiával végződik egy ilyen eset”

– fogalmazott Matúš Šutaj Eštok.

A szlovák hatóságok a történtek miatt eljárást indítottak – írta pénteken az Új Szó.

Robert Ficóról

Átszállították Pozsonyba a május 15-én lőtt sebeket szerzett Robert Fico szlovák miniszterelnököt. Erről Miriam Lapuníková, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója számolt be a minap.

A Markiza televízió információi szerint a szlovák kormányfőt a Szent Mihály Egyetemi Kórházba szállították, ám a JOJ televízió úgy tudja, Fico immár pozsonyi otthonában lábadozik.

Kapcsolódó: Egészen meglepő hírek futottak be Robert Ficóról: Elárulták, hol van most a súlyosan megsérült politikus

Videó a pénteki sajtótájékoztatóról

(Plus JEDEN DEŇ/Facebook)

Valódi Hírek