Győr környékén r0bbant az újabb botrány: Undorító dolgokat tett egy egyházi iskola pedagógusa

A Győri Egyházmegye szárnyai alá tartozik az érintett intézmény.

2023-ban egy Győr-Moson-Sopron megyei falu egyházi általános iskolájában több diák is jelezte, hogy az egyik pedagógus megengedhetetlen módon közeledik hozzájuk.

Egy másik pedagógus a napokban tett közzé egy videót, amelyben részletezte, hogy elfogadhatatlan, miszerint megszüntették az eljárást a szóban forgó exkollégája ellen.

A friss információk szerint a Győri Egyházmegye jogi lépéseket helyezett kilátásba, ám nem a botrányosan viselkedő pedagógus, hanem az ügy kivizsgálását követelő kolléga ellen – részletezte pénteken a 444.hu.

A hírportál kérdéseire válaszolva a püspökség közölte:

„A sajtóközleményben megjelenteken kívül nem áll módunkban további információt adni”.

Mi történt a Győri Egyházmegye szárnyai alá tartozó oktatási intézményben?

A szemlelek.hu-nak a minap számolt be egy szülő az iskolában történtekről.

A lányom éveken keresztül szenvedett attól, amit a tanár úr vele művelt, csak amikor kisebb volt, nem volt számára nyilvánvaló, hogy mi is ez igazából. Nyolcadikos korában értette meg, hogy ezek visszaélések „

– fogalmazott az édesanya.

„Igazából sajnos nem kapta meg a szükséges segítséget a lányom az iskola részéről, pedig teljesen biztos voltam abban, hogy segíteni fognak neki”

– jegyezte meg a történtek kapcsán. Hozzátette, az intézményvezető korábban úgy reagált a beszámolókra, hogy a gyermekek „össze tudnak fogni, ki tudnak találni mindenfélét”.

Ám erről szó sem volt az érintett intézményben. Végül megkezdődött a hivatalos hatósági vizsgálat, a szóban forgó pedagógust pedig elbocsátották vagy nyugdíjazták. Az interjút adó szülőnek saját bevallása szerint hiányérzete volt a rendőrségi vizsgálat kapcsán is. A szakértők a vizsgálat során arra jutottak, hogy az érintett gyermekek nem beszéltek össze, igazat mondtak, továbbá nem provokálták a botrányosan viselkedett pedagógust. Ugyanakkor

a szakértők szerint a lányok lelki sérülései nem voltak olyan mértékűek, hogy az megüsse a bűncselekmény szintjét.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek