Hatalmas siker: Összegyűlt a Tompos Kátya németországi gyógykezeléséhez szükséges összeg

Összegyűlt a Tompos Kátya külföldi kezelése érdekében szükséges összeg.

A csodálatos összefogás segíthet Tompos Kátya gyógykezelésében

Sikerült: összegyűjtötték a rákbeteg Tompos Kátya németországi kezelésének költségeire a pénzt a hétvégi gálán – írta meg a Story Magazin.

Mint írták:

egy drágább kezelésre is elegendő támogatás gyűlt össze.

„Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is”

– nyilatkozta az esemény után Hrutka Róbert. A zenész nemcsak az est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Mint ismert, május elején derült ki, hogy a 41 éves Tompos Kátya évek óta egy olyan ritka daganatos betegséggel küzd, amit itthon nem tudnak kezelni.

„Mivel a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget”

– írta akkor a Fábián Juli Emlékalapítvány, amely a jótékonysági gálát szervezte.

Gálaesten gyűjtötték össze a pénzt

Beszámoltunk arról, hogy összefogtak a hazai művészek: a rákbeteg színésznő kezeléséhez szükséges összeget szerették volna összegyűjteni. A Jászai Mari-díjas Tompos Kátya ugyanis a daganatos betegségek nagyon ritka válfajával küzd.

A legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Azért szerveztek gyűjtést, hogy

Németországba utazhasson, és ott megkaphassa a megfelelő ellátást.

Tompos Kátya és családja az immunterápiában bízik a daganatos betegség legyőzéséhez. Ez a kezelés azonban rengeteg pénzbe kerül. Ezért kezdeményeztek gyűjtést, amelyhez csatlakoztak a színésznő barátai és kollégái. A Szeretünk, Kátya című jótékonysági gálán fellépett többek között Falusi Mariann, Udvaros Dorottya, Dolhai Attila, Hrutka Róbert, Peller Anna és Für Anikó is.

Valódi Hírek