Orbán Viktor teljesen begőzölt: Ország-világ előtt csinált hülyét magából a miniszterelnök

Orbán Viktor meggondolta magát: mégsem fog kitörni a világháború. A miniszterelnök újabban úgy gondolja, hogy Putyinnak már az ukrán hadsereg legyőzése is nehézséget okoz.

Orbán már úgy gondolja, Oroszország nem fogja megtámadni a NATO-t

Orbán Viktor kijelentette: Oroszország nem fogja megtámadni a NATO-t, mert ez nem lenne észszerű, ugyanakkor szerinte fontos, hogy tűzszünet legyen az orosz–ukrán háborúban.

Orbán minderről a cseh XTV-nek adott interjújában beszélt, amelynek teljes verzióját péntek este fogják közzétenni.

Orbán elmondta, hogyan is gondolják a magyarok

Az interjúban a kormányfő a „magyar álláspontot” ismertette az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban. A miniszterelnök elmondta: a magyarok szerinte úgy gondolják, hogy ez „egy háború két szláv nép között, ráadásul egy testvérháború”, amelyet Európának nem szabad a saját háborújaként értelmezni és belevonódni.

A miniszterelnök kijelentette: senki sem merné megtámadni a NATO-t

Orbán azt mondta, szerinte az oroszoknak már az ukrán hadsereg legyőzése is nehézséget okoz, ezért nem valószínű, hogy a NATO-t vagy bármely NATO-tagállamot megtámadnák, mivel a NATO ezerszer erősebb, mint Ukrajna.

„A NATO-t senki sem merné megtámadni!”

– jelentette ki az interjú során Orbán Viktor.

Mi történt? Mégsem fog kitörni a harmadik világháború?

Megírtuk, hogy Orbán a minap a Patriótának adott interjút, amelyben a jelenlegi időszakot potenciálisan „a harmadik világháború előszobájának” nevezte, és céljának tekintette, hogy „a NATO háborús részvételét megakadályozza”. Vagyis Orbán Viktor felülbírálta pár nappal korábbi álláspontját a háborúról:

változott a helyzet, mégsem fog kitörni a harmadik világháború (!).

Orbán szerint a magyarok viselik az ukrajnai háború terheit

A friss interjúban Orbán azt is mondta, hogy a szomszédos háborút nem a fenyegetettség, hanem a veszteség oldaláról kellene nézni, amely emberéleteket és gazdasági terheket jelent, és ezt a magyarok viselik szerinte. Elismételte: béketárgyalásokra van szükség, de a legfontosabb, hogy tűzszünet legyen.

Elgondolkodott a Robert Fico elleni merénylet után

„Olyan még sose volt, hogy egy háborúnak komplett béketerv vetett volna véget. Először kell a tűzszünet”

– közölte Orbán, aki még azt is megpendítette, hogy a Robert Fico elleni merénylet után elgondolkodott azon, hogy egy magányos elkövetőről volt-e szó, „vagy valamilyen szervezet állt mögötte”.

Orbán Viktor egyetértett Orbán Ráhellel

Orbán szerint „Magyarország szabad ország”, ahol a politikusok szabadon közlekednek, mint mondta, néha még ő is vezeti az autót. Orbán úgy gondolja, a magyaroknak furcsa lenne abban a félelemben élni, hogy egy hasonló merénylet megtörténhet.

„Budapest egy biztonságos város”

– mondta a magyar miniszterelnök, aki a jelek szerint ebben egyetért a lányával is.

(telex.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Orbán Viktor bemondta: Igazából már el is kezdődött a harmadik világháború

Valódi Hírek