Brutális választási csalás a Jászságban: A fideszes országgyűlési képviselő fia előre megírt szavazólapokat osztogat

Ifjabb Pócs János szavazólap segítségével mutatja be, kire „kell” szavazniuk a jászapátiaknak.

Előre kitöltött „szavazási segédletet”, azaz előre kitöltött szavazólapot osztott a fideszes polgármesterjelölt, ifjabb Pócs János Jászapátiban – írta meg a telex.hu.

Pócs János előre kitöltött szavazólap segítségével próbál győzni

Jászapáti fideszes polgármesterjelöltjének családja nem először kerül be akciójával a köztudatba.

A település jelenlegi alpolgármesterének, ifjabb Pócs Jánosnak három független kihívója van. A városban 2010 óta fideszes a polgármester, az első ciklusban még az idősebb Pócs János országgyűlési képviselő töltötte be a posztot.

Most azonban a fia indul a választásokon, hiszen 2014 óta nem lehetnek a polgármesterek egy időben országgyűlési képviselők is.

A Pócs család nem szereti a véletlenre bízni a szavazások eredményét: a legkülönösebb módszerekkel tartja fenn a választók szavazási kedvét.

Volt, amikor az előző polgármester csokit ígért a jászsági gyerekeknek, ha levelet írnak a Mikulásnak, és azt eljuttatják hozzá – persze, minderre az országgyűlési választás előtti decemberben volt szükség. A hasonló, a tisztesség határait erősen súroló módszerekkel persze nem nehéz a szülőket rávenni arra, hogy szavazzanak a Fideszre.

A 2024-es EP és önkormányzati választások előtt azonban az apja nyomdokain haladó Pócs szintet lépett:

kitöltött szavazólapot osztogat, hogy egyértelmű legyen, hova kell húzni az ikszet.

Egy ilyen „segédlettel” a magyarul nem beszélő, esetleg analfabéta szavazó is könnyedén elboldogulhat.

A megoldásra a portál egyik olvasója hívta fel a figyelmet. A fotók tanúsága szerint a jászapáti Fidesz meglehetősen feltűnően kampányol a választások előtt.

A segédleteken arra kérik a szavazókat, hogy a Fidesz mind a 8 jelöltjére tegyék le a voksukat a helyi kislistás szavazáson. Emellett azzal próbálják a választókba sulykolni a „helyes” választást, hogy szórólapjaikon felhívják a figyelmet:

„Jászapáti további fejlődésére

Pócs János polgármesterjelölt és a mögötte lévő kormányzati háttér a garancia”.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek