Kétségbeesett üzenetben magyarázkodik Sulyok Tamás bűnügyi érintettségéről az ügyvédi kamara

Mit mond a Magyar Ügyvédi Kamara Sulyok Tamás ügyéről?

A Magyar Ügyvédi Kamara

megdöbbenéssel fogadta,

hogy korábbi ügyvédi tevékenysége miatt a köztársasági elnököt köztörvényes bűnözőnek és a földmaffia kiszolgálójának nevezte egy politikai párt – utalt a szervezet a DK-ra.

A kamara hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, „mélységes aggodalomra ad okot, hogy a politikai csatározások hevében olyan vádakat fogalmaznak meg politikai szereplők, amelyek

súlyosan sértik nemcsak a köztársasági elnöki intézménybe, de az ügyvédségbe vetett közbizalmat is”

– sopánkodott a kamara. Azt már nem tették hozzá, hogy éppen a Sulyok által elkövetett cselekmények rendítik meg az államfői tisztségbe és az ügyvédségbe vetett bizalmat.

Mint közölték, a politikai térben elhangzott súlyos szavakkal szemben a Magyar Ügyvédi Kamarameg nem cáfolt meggyőződése” az, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte. Továbbá tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett. Azt a jogállamiság és közbizalom alappillérének tartja a jelenlegi államfő – állították közleményükben.

Ezért a Magyar Ügyvédi Kamara ezúton is külön köszönetét fejezi ki (Sulyok Tamásnak – a szerk.)

– hajbókolt a szervezet. Hozzátették, hogy „ezt a közbizalmat érte most támadás” a már idézett, – szavaik szerint – „durva kijelentésekkel„.

A kamara a rá vonatkozó törvény alapján minden esetben eljár az ügyvédi tevékenységre vonatkozó jogszabályt vagy az ügyvédekre irányadó etikai szabályokat sértő kollégákkal szemben – közölték. Ugyanilyen határozottsággal fel fog lépni az ügyvédeket ügyvédi tevékenységük miatt, vagy, mint a jelen esetben, közéleti tevékenységük során – meglátásuk szerint méltatlanul – érő támadások ellen. A kamara alapvető feladatának tekinti az ügyvédségbe vetett közbizalom megóvását – jelentették ki a közleményben.

Valódi Hírek