Tragédia Budapesten: Megölte a szüleit egy férfi

Miután megölte a szüleit, a kiérkező rendőröket is megtámadta.

Emberölés megalapozott gyanúja miatt indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki péntek délelőtt késsel támadt a hozzá érkező rendőrökre – írták honlapjukon.

Megölte a szüleit, majd a rendőrökre támadt

A rendőrség pénteken találta meg két idős ember holttestét egy budapesti, IV. kerületi lakásban. Miután elindították a nyomozást, a sértettek fia került elkövetőként a nyomozók látókörébe. Megalapozott gyanújuk szerint a középkorú férfi a megelőző napokban egy éles és hegyes eszközzel

olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.

A rendőrök a férfi felkutatása és elfogása érdekében tett intézkedések során 2024. május 24-én, a délelőtti órákban megjelentek annak szintén Budapest IV. kerületi lakásánál.

Amikor a szülei megölésével gyanúsítható férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, meglátta a folyosón tartózkodó rendőröket. A rendőrség rögtön felszólította, hogy álljon a falhoz. Ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 cm pengehosszúságú vadásztőrt. Majd szó nélkül

a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.

A rendőr szerencsére észlelte a mozdulatot, és egy lépést hátralépett. Így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, és

sikerült elkerülnie, hogy megsérüljön.

Elfogták és megbilincselték

Ezt követően a rendőr társai

sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki. A vád: több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja.

A kihallgatást követően a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel a letartóztatás elrendelését indítványozta.

A letartóztatás elrendelésének kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója a 2024. május 26. napján 09:00 órakor megtartandó ülésen fog dönteni.

Valódi Hírek