Bajban van Navracsics Tibor: Rengeteg EU-s pénz tűnt el a botrányos átadója után

Fehérgyarmaton nem először tűntek el az EU-s támogatások.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő utánajárt, hogy áll jelenleg a Navracsics Tibor által 2023. június 5-én átadott fehérgyarmati ipari csarnok. A városban nem ez az egyetlen létesítmény, amelyet az Európai Unió hatalmas támogatásával hoztak létre, ám azóta is üresen áll.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idézzük az alábbiakban:

„TÖKÜRES az egy évvel ezelőtt Navracsics miniszter által nagy csinnadrattával átadott üzemcsarnok Fehérgyarmaton. Pedig EGYMILLIÁRD forintos EU-s pénzből építette az önkormányzat. A nyilvánvalóan legfontosabb kérdés, hogy MIÉRT?? De azért még pár másik kérdés is:

Miért ment össze? A hivatalos pályázati oldalon ugyanis 4500 négyzetméteres alapterület szerepel, de a közbeszerzési értesítőben és a propaganda sajtóban már csak 3000 nm-ről van szó.

– Miért csak ZÚZOTTKŐ ÚT veszi körbe az »ultramodern« csarnokot?

– Miért ilyen drága? (Gyors internetes kereséssel ugyanekkora csarnokra 3-400 milliós ajánlatokat lehetett kapni.)

Végül idézzük a megyei propagandalap tudósítását:

»A fehérgyarmati fejlesztés, mely a város életében az eddigi legnagyobb önkormányzati beruházásnak számít, kettős célt szolgál: egyrészt a helyi vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra magasabb szintre lép, másrészt az ide betelepült vállalkozások működési feltételei kedvezőbbé válnak, ezzel bővülhet a foglalkoztatás.«

Hát, úgy tűnik, nem jött be. Mindenesetre ez az elherdált milliárd még mindig kisebb pofátlanság annál, hogy a város központjában egy öko látogatóközpont soha nem üzemelt, hanem Fidesz iroda van a helyén.”

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek