Dobrev Klára: Magyarországon egy olyan világot kell megteremteni, amely végre az emberekkel foglalkozik (+videó)

Senkit sem érdekel, mi a politikusnak a saját személyes érdeke! A haza érdeke számít és az, hogy mi az ország és a demokrácia érdeke – hangsúlyozta az árnyékkormány vezetője.

Minden választás mozgalmas időszak, mert minden választás egy lehetőség is arra, hogy Orbán rendszerétől végre megszabaduljunk – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke és EP-listavezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorának keddi adásában.

Hozzátette: ezért is fontos, hogy mindenki szavazzon június 9-én.

Magyar Péterről és a Tisza Pártról

Magyar Péterről és a Tisza Pártról elmondta: náluk nincsen „pánik” az új politikai szereplők megjelenésével kapcsolatban, mint mondta, őt sokkal jobban aggasztja az ország állapota.

Az árnyékkormány vezetője jelezte, Magyar Péter még az ATV vitafelkérésére sem mondott igent. Ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon fontos, hogy politikusként milyen mintákat adnak. Emlékeztetett, az ellenzék oldalán abban konszenzus volt, hogy kiálltak a választók elé és vállalták, hogy mi az ő politikai vitakultúrájuk. Azonban – mutatott rá – kifejezetten zavarja, hogy Deutsch Tamás mellett Magyar Péter is akadályokat állít a vita elé.

Dobrev Klára kiemelte: benne nincsen semmilyen félelem, pontosan tudja, mit képvisel, akár az EU, akár Magyarország tekintetében. Mint mondta, ezért nincs benne aggodalom, a „köz”tévé felé pedig bizalma nincsen.

„Az sem igaz, amit kérdeznek”

– mondta, jelezve, ha lesz vita a köztévében, akkor ő mindenképpen ott lesz. Ugyanakkor azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy el kell menni a többi vitára is, ahol már ismertek a feltételek.

„Senkit nem érdekel, hogy mi a politikusnak a saját személyes érdeke! Ez a haza érdeke! Az ország érdeke! A demokrácia érdeke!”

– mondta a vitával kapcsolatban Dobrev Klára.

Hangsúlyozta, amennyiben lesz vita a köztévén, ő ott lesz, ugyanakkor jelezte, mindenki pontosan tudja, hogy a közmédiát Rogán Antal és Orbán Viktor működtetik, ezért „természetesen” olyan feltételek mellett szerveznék meg ezt a vitát, amelyek számukra kedvezőek.

Miért tesszük magunkat függővé a közmédiától?”

– vetette fel a műsorban Dobrev Klára, majd elmondta, számára az a zavaró, ha valaki menekül a vita elől, mert az azt jelzi, hogy takargatnivalója van. Rámutatott arra is, hogy vitatkozni, politikai érveket ütköztetni, az más, mint beszédeket mondani az embereknek.

„Csak úgy tudunk jó döntéseket, hogyha ütköztetjük az álláspontunkat”

– emelte ki.

A DK– MSZP–Párbeszéd szövetség gyűjtötte a legtöbb ajánlást

A közvélemény-kutatásokról elmondta, ő nem tapasztalja a DK támogatói bázisának csökkenését. Mint mondta a kutatások, valamint tényszerű adatok is azt igazolták vissza, hogy a DK– MSZP–Párbeszéd szövetség gyűjtötte a legtöbb ajánlást az egész országban. Mint mondta, közel 60 ezer ajánlást gyűjtöttek, amely

háromszor annyi, mint a Fidesz által összegyűjtött ajánlások.

Nagyon kínos lett fideszesnek lenni

Dobrav Klára elmondta, országjárása során azt tapasztalta, hogy

már rendkívül kínos fideszesnek lenni.

Arról számolt be, hogy már alig láttak fideszes aktivistákat, akik lelkesen próbálnák meggyőzni az embereket, hogy miért is kell Orbán Viktorék pártjára szavazni.

Elmondta, a Fidesznél nagyon erős gyengülés következett be az elmúlt időszakban. Közölte, a megélhetési válság, valamit az azt követő ped0filbotrány kirobbanása valóban megtépázta a kormányzó párt népszerűségét.

Az árnyékkormány vezetője ugyanakkor elismerte, hogy a 2022-es vereség után nagyon nehezen tért magához az ellenzéki oldal. Azt azonban hozzátette, ők folyamatosan erősödni tudtak, nem csak tagokban, szimpatizánsokban, aktivistákban, szakértői hálózatban, szavazókban.

„Az ellenzéken belül mi azért egy elég biztos pont vagyunk, de azt is látom, hogy a DK–MSZP–Párbeszéd szövetségen kívüli ellenzék nagyon keresgeti a maga helyét”

– mondta, jelezve, a Tisza Párt megjelenése előtt mintegy 9 ellenzéki párt volt.

A koalíciós kormányzás fontosságáról

Dobrev Klára ezzel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni, hogy elkötelezetten hisz a koalíciós kormányzásban, amelynek szerinte a legfontosabb feltétele, hogy nyitott vegyértékekkel kell rendelkezni, vagyis

mindenkivel együtt kell tudni működni.

„Az egyetlen valós veszély az ellenzék oldalán, hogy hiába vannak többségben az országban azok, akik Orbán Viktor rendszerének a leváltását akarják,

ha nem tudunk összefogni és nem tudunk egységesen fellépni, akkor Orbán hátradől és még 20 évig itt marad a nyakunkon”

– figyelmeztetett, hozzátéve: az országnak nincs több ideje várni, azonnali cselekvésre van szükség.

Dobrev Klára egy megrázó történetet is megosztott

Dobrev Klára egy személyes példát is megosztott egy dolgozóról, aki könnyekkel a szemében mutatta meg neki a telefonján, hogy 240 ezer forintot keres egy ázsiai multinál, és közben még a fiát is el kell, hogy lássa. Dobrev Klára elmondta, ezt a videót később ki is rakták, azonban az illető kétségbeesve hívta fel őket, hogy természetesen minden igaz, amit elmondott, de arra kérte őket, vegyék le a videót, mert ki fogják rúgni az állásából (!).

„Hány ilyen történettel találkozunk?”

– tette fel költői kérdését.

Dobrev Klára hangsúlyozta: a megoldás egy szociáldemokrata kormány

Dobrev Klára közölte: az ő feladatuk az, hogy az ellenzék legnagyobb politikai közösségét, a DK–MSZP–Párbeszéd szociáldemokrata–zöld szövetséget megvédjék.

A Demokratikus Koalíció 15 pontjával kapcsolatban elsőként kiemelte,

mindenek a kulcsa egy tisztességes szociáldemokrata kormány,

amely egy erős, európai, szociáldemokrata politika mellett kötelezi el magát.

Hozzátette: Magyarországon egy olyan világot kell megteremteni végre, amely az emberekkel foglalkozik. Mint mondta, azt szeretné, ha végre egy olyan kormány és miniszterelnök lenne, aki nem a saját démonaival küzd, és nem az amerikai elnökválasztás kimenetelével spekulál, hanem aki az emberek fizetésével, a nyugdíjakkal, a munkakörülményekkel, az egészségüggyel, az oktatás kérdésköreivel foglalkozik.

„És azt szeretném, hogyha Európa is olyan Európa lenne, amely képes és elég erős ahhoz, hogy elkezdjen foglalkozni azzal,

hogy az embereknek milyen életkörülményeket biztosít”

– hívta fel a figyelmet Dobrev Klára.

Videó:

Valódi Hírek