Kattant a bilincs a milliárdos magyar csaló csuklóján: Elképesztő, hol bujkált a hatóság elől

A NAV folytatott eljárást a férfi ellen, akit végül Horvátország egyik szigetén kerítettek kézre.

A horvát hatóságok kerítették kézre azt a 45 éves magyar férfit, aki Vir szigetén rejtőzködött, miközben a hazai szervek milliárdos csalás miatt keresték.

D. T. Lajos ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt. A férfit a Pécsi Törvényszék jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A bűnszervezet közel 4 és fél milliárd forintnyi vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. D. T. Lajos azonban egy idő után elérhetetlenné vált. Elmenekült a büntetés elől, így először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene – részletezték a történteket a minap a police.hu-n.

Mint írták, a magyarországi körözési eljárást folytató Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak

2024 áprilisában kaptak egy fülest, hogy a körözött személy Horvátországban tartózkodik,

ingatlan-bérbeadással foglalkozik. Felkutatása és elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztályának munkatársaival.

Az NNI nyomozói az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán (ENFAST) keresztül intenzív információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, amelynek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Elfogására május 6-án a horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére akciót szerveztek. D. T. Lajost végül az utcán kapták el, kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság – olvasható a hatóság közleményében.

Hozzátették, hogy a 45 éves férfi többször is posztolt a közösségi oldalakon. Az egyik bejegyzésében – a tengeren egy hajót vezetve –

a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit,

egy másikban pedig azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel.

Mutatjuk a rendőrség által megosztott fotókat

A hatóság közleményében megmutatta a D. T. Lajos által posztolt fotókat. A NAV eljárást folytatott a férfi ellen, aki Horvátország egyik szigetén bujkált, miközben a jelek szerint egy kvízműsorba képzelte magát.

A hatóság által megosztott fotó. <yoastmark class=

A hatóság által megosztott fotó. <yoastmark class=

A hatóság által megosztott fotó. <yoastmark class=

A hatóság által megosztott fotó. <yoastmark class=

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek