Mi történt? Nagyot bakiztak Orbán emberei, de ettől végre mosolyogni fog a pénztárcánk

Az értesülések szerint két fideszes képviselő nyomott félre, így a Gazdasági Bizottságban elfogadták a pénztárcabarát egynapos autópálya-matricát sürgető javaslatot.

Kedden elfogadták a Jobbik-Konzervatívok pénztárcabarát egynapos autópálya-matricát sürgető javaslatát a Gazdasági Bizottságban.

Az Alfahír értesülései szerint két kormánypárti képviselő nyomott félre, ők mellesleg épp helyettesítettek. A fideszes politikusok a gombot megnyomták, szavazatuk így visszavonhatatlan, a tervezet pedig hamarosan a parlament asztalára kerül.

A javaslat mellesleg kedvezne a közlekedőknek, az egynapos autópálya-matrica bevezetését ugyanis úgy írná elő, hogy azt legfeljebb 1000 forintos értékben lehessen árulni.

Egyelőre kérdéses, hogy az Országgyűlésben milyen sorsot szánnak majd a tervezetnek.

Az árakról

Az egynapos matrica a személygépjárművel közlekedőknek jelenleg 5150 forintba kerül. Mellesleg EU-s kötelezettség volt, hogy 2024. március 25-ig bevezessék hazánkban az átmenő forgalom számára hasznos egynapos autópálya-matricát. A kormány szokás szerint kivárt szinte az utolsó pillanatig, ráadásul igen erősen fogott a ceruzájuk az ár meghatározásakor – számoltunk be róla még tavaly novemberben.

Kapcsolódó:

Ez csak egy vicc? Most jelentették be, mennyit fizethetsz januártól, hogy ráhajthass az autópályára

Valódi Hírek