Lehullt a lepel a Fidesz legnagyobb hazugságáról: Orbán menekülne el először Mészáros Lőrinccel az országból

Orbán Viktor kormánya hazudozik az embereknek, félretájékoztatják őket – hívta fel a figyelmet Rácz András.

Mit tenne a bátor utcai harcos Orbán Viktor és kormánya,

ha valóban rendkívüli háborús veszélyhelyzet állna elő Magyarországon?

– erre a kérdésre kereste a választ Rácz András Oroszország-szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.

Orbánék menekülnének el először az országból

A kérdés azért is aktuális, mert Orbánék egyrészt évek óta a „rendkívüli háborús veszélyhelyzetre” hivatkozva kormányozgatnak rendeleti úton, másrészt azt is érdemes megjegyezni, hogy a kormányzati riogatás nem fedi a valóságot, az puszta kitalációkra alapul.

Mindezt Rácz András is alátámasztotta Facebook-bejegyzésében, és arra hívta fel a figyelmet, amennyiben valóban fennállna az a veszély, hogy bármelyik pillanatban kitörhetne a harmadik világháború, éppen

Orbán Viktorék lennének az elsők, akik lázasan menekítenék ki saját magukat és vagyonukat is az országból (!).

A Fidesz sem hiszi el saját hazugságait

Mint a szakértő rámutatott: több jel is utal arra, hogy legfőbb kommunikációs paneljét

maga a Fidesz sem gondolja komolyan.

Mint írta, jelenleg az országban a kormány vezetői a legjobban tájékozottak a nemzetközi kül- és biztonságpolitika várható fejleményeiről. Egyszerűen azért, mert nekik dolgozik a teljes államapparátus, és az erős bizalmatlanság ellenére bizonyos információkat még mindig kapnak a szövetségesektől is. Ergo – jegyezte meg – , „ha valóban világháborús veszély lenne, arról biztosan tudnának”.

Mészáros Lőrinc sem dorbézolna Horvátországban

„Ha valóban világháborús veszély lenne, a fideszes vezetők hanyatt-homlok menekülnének”

– szögezte le Rácz András, hozzátéve: egy ilyen kritikus helyzetben Mészáros Lőrinc sem Horvátországban akarna sokmillió eurós befektetést csinálni, hanem Argentínában. A kormányzati repülőgépek pedig ingajáratban közlekednének mindenféle „keleti nyitás” célországok felé,

csurig pakolva mindennel, ami mozdítható és érdemes mozdítani

– jelezte a szakértő.

Rácz András vonatkozó Facebook-bejegyzését alább közöljük:

„Nem, nincs világháborús veszély – onnan lehet tudni, hogy nem menekülnek a fideszesek 🙂

.
Jelenleg az országban a kormány vezetői a legjobban tájékozottak a nemzetközi kül- és biztonságpolitika várható fejleményeiről. Egyszerűen azért, mert nekik dolgozik a teljes államapparátus, és az erős bizalmatlanság ellenére bizonyos információkat még mindig kapnak a szövetségesektől is.

Ergo, ha valóban világháborús veszély lenne, arról biztosan tudnának.
.
Mégis, van egy olyan indikátor, ami alapján eléggé biztosak lehetünk benne, hogy

minden riogatás ellenére NINCS VILÁGHÁBORÚS VESZÉLY.

.
Mégpedig az, hogy ha valóban világháborús veszély lenne, a fideszes vezetők hanyatt-homlok menekülnének.
.

Gőzerővel zajlana a vagyonuk pénzzé tétele,

így mostanra például a feje tetejére állt volna a luxusingatlanok piaca, fejvesztett rohangászás lenne a magántőke-alapok körül, stb.

És leginkább egymás után fogadnának el olyan törvényeket, amik lehetővé tennék a nemzeti vagyon lehető legnagyobb részének külföldre (valamelyik közel-keleti országba, esetleg Dél-Amerikába) mentését, ideértve műkincsektől aranytartalékon át mindent.

Mészáros Lőrinc nem Horvátországban akarna sokmillió eurós befektetést csinálni, hanem Argentínában. A kormányzati repülőgépek pedig ingajáratban közlekednének mindenféle »keleti nyitás« célországok felé, csurig pakolva mindennel, ami mozdítható és érdemes mozdítani.
.
Más országokban láttunk ilyesmire példákat bőven. 2014-ben, az ukrajnai forradalom győzelmének pillanatában Janukovics ukrán elnök teherautószám vitte magával az »elprivatizált« műkincseket és készpénzt a villájából. 2021-ben, az afgán kormányzat összeomlásakor Asraf Ghani afgán elnök sokmillió dollárnyi készpénzzel távozott.
.
De itthon nem látunk semmi ilyesmit. Pedig

magától Orbán Viktortól tudjuk, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz.

Ha tehát alkalmazzuk ezt a módszert, akkor azt látjuk, hogy bár a kormány folyamatosan világháborús veszéllyel riogat, semmi olyat nem tesz, amit akkor tenne, ha valóban lenne ilyen veszély. Nem készül sem harcra, sem menekülésre.
.
És nem, nem azért nem menekülnek, mert az akut világháborús veszély ellenére épp a haza hősies védelmére készülnének. A bátorságukról annyit, hogy Orbán Viktor a Magyar Honvédség 18 évnyi (!) afganisztáni szerepvállalása alatt

egyetlen egyszer sem látogatta meg a kint szolgáló magyar katonákat…. a bátor utcai harcos, az. 🙁

Még a vitától is félnek… pont egy háborúhoz lennének elég bátrak…? Nem hiszem.
Szóval a helyzet sajnos az, hogy akut világháborús veszély esetén ezek a fiúk jó eséllyel menekülnének.
.
A jó hír, hogy bár a háború eszkalációjának veszélye nyilván nem nulla, de nagyon alacsony. Igaz ez mind a térbeli (más országokra is átterjed a harc), mind az intenzitás-beli eszkalációra (tömegpusztító fegyverek kiterjedt alkalmazása).

Bármelyikhez kerülnénk közelebb, annak volnának nagyon konkrét előjelei. De jelenleg semmi ilyesmi nem látszik – és ha mégis megjelennének ilyen előjelek, arról tudni fogunk időben.
.

Szóval nyugalom.

Az ukrajnai háború állása kapcsán nem a Megafonra, a Mandinerre és egyéb propagandistákra kell hallgatni (akkor sem, ha minden Facebook feed-ben ők jönnek elő…), hanem azokra, akikre eddig.
.
Pánikra semmi ok. A világháborúval való riogatás egyszerű fideszes kampány-trükk, semmi több.”

(Rácz András/Facebook)

Valódi Hírek