Hatalmas fogás Ferihegyen: Közel fél mázsa dr0gra csapott le a NAV a rendőrséggel

Ferihegy volt a pénzügyőrök célpontja, az ellenőrzésnek hatalmas dr0gfogás lett a vége.

20 kilogrammnyi marihuánát találtak a pénzügyőrök két, Spanyolországból érkezett csomagban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel a Ferihegy területén történt drogfogás után. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) tájékoztatása szerint a címzettet a nyomozók elfogták, és további kétbőröndnyi dr0got találtak nála.

A hatóság nagy fogása így már közel fél mázsát nyom.

A NAV közölte, hogy a pénzügyőrök épp a repülőtér áruforgalmát ellenőrizték a rendőrök Ferihegyen. A vizsgált csomagok közül választottak ki 3 gyanúsnak tűnő dobozt. A csomagokat Spanyolországban adták fel, a kézbesítés helyeként egy budapesti címet jelöltek meg. A dobozokból 17 műanyag tasak került elő, ezekben pedig kábító$zergyanús, barnás-zöldes színű növényi származékot találtak.

Az anyagot kábító$zertesztnek vetették alá. Gyorsan bebizonyosodott, hogy a növényi származék marihuána, amelyet a NAV munkatársai zár alá vettek, és feljelentést tettek – részletezték a közleményben.

Ferihegy után a belvárosba mentek a dr0g után

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája a police.hu oldalon tájékoztatott, hogy a címzettet, egy 26 éves budapesti férfit a nyomozók elfogták. Mint írták, a férfi autójában további két bőröndöt találtak a hatóság emberei. Ezekben több mint 30 kilogramm marihuána rejtőzött 25 vákuumcsomagban.

Amikor a nyomozók átkutatták a férfi lakását, további kábító$zereket, illetve mérlegeket, mobiltelefonokat és SIM-kártyákat, de még kriptovalutákkal kapcsolatos iratokat és eszközöket is találtak. Ezeket a repülőtéren és az autóban fellelt mintegy fél mázsa dr0ggal együtt lefoglalták.

A budapesti férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábító$zer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a bíróság el is rendelt – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek