Gyurcsány Ferenc: A magyar történelem legnagyobb lopása zajlik a szemünk előtt

Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc kapcsán posztolt a közösségi oldalán.

Mint arról beszámoltunk, az eredetileg becsülthöz képest többe kerülhet az adófizetőknek, hogy a kormány 35 évre Mészáros Lőrinc és Szíjj László kezébe adta a magyarországi autópályák üzemeltetését, illetve bővítését. Az összeg a dokumentumok szerint ugyanis a korábbi 12,6 ezer milliárdról 13,7 ezer milliárdra ugrott. A végösszeg azonban ennél is magasabb, 15,073 ezer milliárd forint lesz. A később bekerülő autópálya-szakaszokkal együtt pedig a szerződés értéke már 17,29 ezer milliárd forint.

Kapcsolódó: Mészáros Lőrinctől visszhangzik az ország: Kiszivárogtak a súlyos adatok a felcsúti oligarchának lepasszolt utakról

Ennek kapcsán posztolt a Facebookra a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a magyar történelem legnagyobb lopása van a szemünk előtt, akár nagy bankrablásnak is nevezhetnénk az ügyet, bár az is smafu lenne Orbán Viktor és cimborája ténykedéséhez képest.

Idéztük Gyurcsány Ferenc bejegyzését

„A nagy bankrablás, írhatnám, de a bankrablás smafu ahhoz képest, amit Orbán megszervezett Mészáros stróman Lőrincnek, végeredményben önmagának.

Ha azt hiszik, hogy túlzok, akkor súlyosan tévednek.

Képzeljék el, hogy megszervezik az OTP Bank kirablását. Mondjuk a tavalyi év utolsó napján, szilveszterkor egy éjszaka alatt kirabolják a bank összes fiókjának pénztárát, és valami informatikai trükkel leszívják az OTP-nek a Nemzeti Banknál lévő összes követelését is. De ez nem elég.

Egy újabb trükkel megszerzik az OTP valamennyi más banknál lévő pénzét (követelését) is. Lenyúlják a bank összes értékpapírját, beszedik az OTP összes adósánál, az embereknél, a vállalatoknál kint lévő hiteleket is.

Ez már elég sok pénz, ugye? El tudják képzelni? Nem hiszem.

De ez az irdatlan mennyiségű pénz is kevesebb, mint amennyit Orbán strómanja Mészáros Lőrinc és üzlettársa kap a magyar államtól, tőlünk, adófizetőktől az úgynevezett autópálya-koncesszió ellenértékeként.

A magyar történelem legnagyobb lopása van a szemünk előtt

A kifizetésre kerülő 17 ezer milliárd forint annyi, mint amennyi jövedelme két és fél hónap alatt van az összes magyar embernek és vállalatnak. El se tudják képzelni, mennyi ez a pénz.

Nyomorúság ezer bajától kínlódik az ország, közben miniszterelnöke megszervezte a magyar történelem legnagyobb lopását, amelyben emberi ésszel elképzelhetetlen mennyiségű pénz a barátjához vándorol. Nem hiszem, hogy az a végállomás.

Orbán kirabolta az országot.

Mit gondolnak, hány évet érdemelnének és hányat fognak kapni mindazok, akik ebben rész vettek, akik ebben segítettek?”

(Gyurcsány Ferenc/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek