Pánik a balatoni vasútvonalon: Veszélyes bűnöző miatt kellett leállítani a vonatot (+fotó)

Balatonlelle vasútálomásán kapták el a rendőrök a bűnöző férfit.

A Kaposvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett szökés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit – közölte az ügyészség hétfőn. A harmincas éveiben járó nigériai férfi, miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a kaposvári járást elhagyva igyekezett megszökni a büntetőeljárás elől.

Kábí.tószer-kereskedelemmel vádolták a Balatonlelle telpülésen elfogott bűnöző férfit

A vád szerint a más ügyben kábí.tószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt. A bíróság döntése szerint a férfi Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatta el. Mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kellett ellenőriznie.

A ténylegesen egy Kaposvár környéki faluban tartózkodó férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította. Tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni.

A férfi próbálkozása azonban meghiúsult, őt a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrei – a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva – elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség a férfit őrizetbe vétele alatt bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 70 napnyi elzárásra ítélte.

nyomkövető

A képen a férfi kezéről lefejtett nyomkövető eszköz látható

Valódi Hírek